Siilinjärvi » Ympäristöterveyspalvelut

Ympäristöterveyspalvelut

Ympäristöterveydenhuollon tehtävänä on varmistaa elinympäristön terveellisyys ja turvallisuus. Ympäristöterveydenhuollon tehtäviin kuuluvat

  • elintarvikevalvonta
  • terveydensuojeluvalvonta (sis. mm. talousveden ja uimavesien sekä terveydellisten olosuhteiden valvonnan erilaisissa kohteissa, mm. päiväkodit, koulut ja vanhainkodit, ja asunnontarkastukset terveyshaittaepäilyissä)
  • tupakointikieltojen ja -rajoitusten sekä tupakan myynnin valvonta
  • nikotiinivalmisteiden myynnin valvonta 
  • eläinlääkintähuolto eri osa-alueineen.

Lisäksi ympäristöterveyspalvelut järjestää löytöeläinten hoidon yhteistoiminta-alueella ja Nilsiässä.

Ympäristöterveydenhuollon valvontatehtäviä ovat mm. toiminnanharjoittajien ja kuluttajien neuvonta ja ohjaus, tarkastustoiminta sekä erityistilanteisiin varautuminen.

Juankosken kaupunki sekä Kaavin, Lapinlahden, Rautavaaran, Siilinjärven ja Tuusniemen kunnat muodostavat ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen, jonka vastuukuntana toimii Siilinjärven kunta. Yhteistoiminta-alue on muodostettu 1.1.2011 alkaen ( selvitys yhteistoiminta-alueesta). Tehtävien järjestämisestä vastaa ympäristöterveyslautakunta. Sopimuskuntien terveystarkastajat ja eläinlääkärit ovat Siilinjärven kunnan palveluksessa.

Myös Nilsiän kaupunki kuului yhteistoiminta-alueeseen vuosina 2011-2012. Vuodesta 2013 alkaen ympäristöterveyspalvelut järjestää  Nilsiän alueella ainoastaan eläinlääkintähuollon. Lisäksi ympäristöterveyspalvelut hoitaa osan Kuopion kaupungin muustakin eläinlääkintähuollosta. Myös Maaningan kunta on liittynyt Kuopioon 1.1.2015 ja irtisanoutunut näin ollen yhteistoiminta-alueesta. Ympäristöterveyspalvelut hoitaa edelleen osittain myös Maaningan kunnan eläinlääkintähuollon. Nilsiän ja Maaningan alueen terveystarkastajien tehtävät järjestää Kuopion kaupunki.  

Tästä näet yhteistoiminta-alueen terveystarkastajien ja eläinlääkäreiden toimipisteet.

Tiedotteet

Yhteystiedot

Ympäristöterveysjohtaja
Emilia Savolainen
puh. 044 740 1435

Va. vastaava eläinlääkäri
Kaisa Hartikainen
puh. 044 740 1480


Toimistosihteerit:
Katja Närhi
puh. 044 740 1425
Eija Potasev
puh. 044 740 1439

Sähköposti:
etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi
ymparistoterveys@siilinjarvi.fi
elainlaakari@siilinjarvi.fi