Hyppää sisältöön
90% 95% 100% 110% 120% Tekstin koko
Takaisin etusivulle

1300 pesisleiriläistä valloittaa Siilinjärven 4.–8.7. 

23.6.2022

Siilinjärvellä järjestetään valtakunnallinen pesiksen Naperoleiri 4.–8.7. Arvostettuina leirinjärjestäjinä tunnetut Siilinjärvi ja Siilinjärven Pesis isännöivät jo kahdeksatta valtakunnallista pesäpalloleiriä. Tällä kertaa Siilinjärvellä leiripelejä Pohjois-Savon sydämeen saapuu pelaamaan Naperot, eli G- ja F-juniorit. 8–10-vuotiaita pesäpalloilijanalkuja Siilinjärvelle on ilmoittautunut noin 1 300.

– Kiitän Siilinjärven kuntaa ja kuntalaisia siitä, että olemme onnistuneet järjestämään vuosien saatossa useita laadukkaita ja kiiteltyjä leirejä. Tämä ei olisi onnistunut ilman hyvää yhteistyötä kunnan kanssa eikä ilman aktiivista talkooväkeä, leirinjohtajana jo kolmatta kertaa toimiva Marko Heikkinen kiittelee.

Tänä vuonna kaikki neljä valtakunnallista pesisleiriä ovat myös osa pesäpallon 100-vuotisjuhlavuoden juhlallisuuksia. Tälle vuodelle Pesäpalloliitto nimesi leirinjärjestäjät itse omien kriteereiden mukaan ilman normaalia hakumenettelyä.

– Iloisina ja kiitollisina otettiin uutinen juhlavuoden leirijärjestelyistä vastaan reilut kaksi vuotta sitten. Mukava palkinto ja merkki siitä, että olemme panostaneet leirijärjestelyissä oikeihin asioihin ja saaneet kaikki tahot puhaltamaan yhteen hiileen sekä kehittäneet koko valtakunnallista leiritoimintaa, Heikkinen jatkaa.

Naperoleirille saapuu 88 joukkuetta ympäri Suomea. Joukkueet majoittuvat kuudella koululla ja pelaavat 17 eri kentällä yhteensä reilusti yli 400 ottelua viiden päivän aikana. Jokaisen leiriläisen leiripassiin sisältyy aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala, joten ruokailujen järjestäminen on yksi suurimmista kokonaisuuksista. Ruokailun järjestämisestä vastaa Siilinjärven kunnan ruokapalvelut yhdessä leirin talkoolaisten kanssa.

Talkoisiin ehtii vielä ilmoittautua. Tehtäviä on ruokailujen järjestämisessä, majoitusvalvonnassa, kenttien hoidossa ja kioskeissa. Talkoisiin ilmoittautuminen tapahtuu talkoorekisteri.fi -sivustolla.

– Tämän suurusluokan tapahtuma vaatii noin 250–300 talkoolaista. Isoimmat tarpeet talkooväelle on majoituskoulujen ympärivuorokautisessa valvonnassa sekä ruokailuissa. Noihin tehtäviin otamme mielellämme talkoolaisia mukaan edelleen. Suuri kiitos jo tähän mennessä mukaan ilmoittautuneille, Heikkinen kiittää.

Leiripelejä pelataan muun muassa Mantulla, Saharan POP Areenalla, Ahmon urheilualueella, Vuorelan koululla ja Tanhulassa ja kaikkia leiripelejä voi saapua seuraamaan veloituksetta. Maanantaina 4.7. Mantulla järjestetään leirin avajaiset, jonne leiriläiset saapuvat suurena kulkueena Ahmon urheilualueelta. Kulkuetta ja avajaisia kuntalaiset voi saapua seuraamaan myös vapaasti.

– Toivottavasti näemme paljon paikallisia avajaisissa, peleissä sekä talkoissa. Tehdään yhdessä koko kunnan ja kuntalaisten kesken unohtumaton elämys lapsille ja jätetään Siilinjärvestä iloinen ja uuden kuntastrategian mukainen sykkivä kuva, Heikkinen toivoo.

Valtakunnallinen pesäpallon Naperoleiri Siilinjärvellä 4.-8.7.2022. Lisätietoja leiristä osoitteessa www.naperoleiri.fi