Takaisin etusivulle

Koronanäytteenotto

13.8.2020

Koronatesteissä käyneiden määrän lisääntyessä on korona vastauksissa viivettä, vastausten saaminen kestää tällä hetkellä  jopa  4-5 päivää.

Koronatestiin hakeutumista on helpotettu. Voit varata ajan nyt suoraan netin kautta, mikäli se on omaolo.fi –testin mukaan tarpeellista. Vastaukset tulevat OmaKantaan aikaisintaan seuraavana päivänä laboratorioviiveestä riippuen. Positiivisista tuloksista soitetaan terveyskeskuksesta. Testissä käytyäsi sinun tulee olla karanteeninomaisissa oloissa kunnes testitulos on varmistunut negatiiviseksi. Jos vointisi on heikko ja tarvitset terveydenhuollon ammattihenkilön arviota, soita ajanvarausnumeroon Siilinjärvi 017 402 219 tai Vuorela 017 402 407, akuuttivastaanotolle tai 116117 tilanteen mukaan tai hätätilanteessa 112 . Jos tarvitset sairauspoissaolotodistusta, soita ajanvarausnumeroon tai ota yhteyttä sähköisen yhteydenottopyynnön kautta. Numerot löytyvät nettisivuiltamme .Todistuksia kirjoitetaan myös työterveyshuolloissa.

Vanhemmat EI SAA varata lapsille omalla nimellään näytteenottoaikaa, lasten näytteenottoajat VAIN ajanvarauksen kautta.

Tätä kautta et voi varata aikaa, jos sinulta on jo otettu näyte tämän sairausjakson aikana. Sellaisessa tapauksessa lääkäri harkitsee uusintanäytteen tarpeen ja ajoituksen, joten käytä sähköistä yhteydenottopyyntöä tai soita ajanvaraukseen.

Näytteenotto on pääterveysaseman (Kasurilantie 3) takapihalla GH-oven luona (kunnantalon puoleinen pääty). Näytteenottoon voi tulla omalla autolla tai kävellen. Näytteenottoa varten ei tarvitse poistua autosta. Näytteitä EI oteta laboratoriossa.

Linkki Korona ajanvarauksen sivulle.