Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Ajankohtaista tietoa koronarokotuksista Siilinjärvellä

21.12.2021

Tiedote 21.12.2021

Siilinjärvellä 1. koronarokotteen kattavuus on jo huikeat 90,3 %. Tämä on valtakunnallisesti sekä alueellisesti huipputulos! 1. rokotusten ottajia on ollut paljon joulukuussa.

Siilinjärven kunta antaa kolmansia rokotuksia 29.-31.12.21 terveyskeskuksella. Näihin rokotuksiin aukeaa lähiaikoina sähköinen ajanvaraus. Pääsääntöisesti aikoja voivat varata 60 -vuotiaat ja sitä vanhemmat sekä riskiryhmäläiset.

Tammikuussa avautuu yli 2000 uutta aikaa 3. rokotuksiin. Ilmoitamme näistä kunnan sivuilla sekä sosiaalisessa mediassa. Rokotuksia toteutetaan lauantaisin terveyskeskuksella. Arkisin rokotukset järjestetään kunnantalolla ajanvarauksella. Osa ajoista tulee sähköisesti varattavaksi ja osa puhelinajanvaraukseen. Puhelinajanvarauksen aukeamisesta olemme tiedottaneet kunnan sivuilla.

Jo varatut ajat ovat sitovia ja aikoja voi siirtää VAIN perustellusta syystä (sairastuminen, syöpähoidot tms. akuutti tilanne.) Lomamatka tai halu saada rokote aikaisemmin ei ole peruste.

Rokotteita ei myöskään anneta ilman ajanvarausta ”ohi listan”.

Pääpaino rokotuksissa on nyt 60-vuotiaissa ja sitä vanhemmissa sekä riskiryhmissä. Heillä rokotusväli edellisestä on 3-4 kk ja ALLE 60- vuotiailla 4-6 kk. Olemme rokottaneet iäkkäimmistä ja riskiryhmäläisistä jo suuren osan. Rokotusten edistymistä voi seurata linkistä: Koronarokotuskattavuus alueittain ja ikäryhmittäin – Koronarokotukset Suomessa – THL kuutio- ja tiivistekäyttöliittymä. Tiedot päivittyvät pienellä viiveellä.

Muistutamme asiallisesta käyttäytymisestä terveydenhuollon henkilöstöä kohtaan, vaikka rokotukset nyt paljon tunteita herättävät.

Kunnantalolla ei järjestetä rokotuksia 23.12-2.1 välisellä ajalla.

Rauhallista ja turvallista joulua!