Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

ISLAB tiedottaa: Koronavirustilanteen vaikutus polikliiniseen näytteenottoon

18.3.2020

Polikliinisen näytteenoton odotusajat voivat venyä kaikissa Islabin näytteenottopisteissä koronatilanteen vuoksi. Joudumme asettamaan etusijalle näytteenoton hoitoyksiköissä.

Pyydämme teitä varaamaan ajan näytteenottoon ja saapumaan näytteenottoon varatulle ajalle niissäkin näytteenottopisteissä, joissa ajanvaraus ei vielä ole pakollinen. Tällä voimme osaltamme huolehtia, että odotustilojen samanaikainen asiakasmäärä olisi pieni. Varaamalla ajan voitte myös varmistaa viiveettömän pääsyn näytteenottoon odotusaikojen venyessä. Tulemme tarvittaessa siirtämään enemmän näytteenottopisteitämme pelkän ajanvarauksen piiriin. Tiedotamme näistä muutoksista paikallisesti näytteenottopisteissämme ja internet-sivuillamme www.islab.fi.

Pyydämme välttämään näytteenotossa asiointia, jos sinulla on hengitystieinfektion oireita (esim. yskä, nuha, kuume). Pyydämme tällaisissa tilanteissa siirtämään näytteenottoa myöhemmäksi ja näin ehkäisemään virusten leviämistä. Jos vointisi on sellainen, että et pärjää kotona hengitystieinfektion kotihoito-ohjeilla, ota yhteyttä terveydenhuollon päivystysapuun tai omaan hoitoyksikköösi lisäohjeiden saamiseksi.

Jos olet epävarma, voitko käydä turvallisesti näytteenotossa (esim. olet yli 70-vuotias tai kuulut johonkin riskiryhmään), ota yhteyttä hoitoyksikköösi. He arvioivat sen, voitko tulla näytteenottoon, voiko näytteenottoa siirtää tai voiko näytteenoton hoitaa jotenkin muutoin. Riskit infektion saamiselle ovat pienimmät näytteenottopisteissä, joissa on pakollinen ajanvaraus.

Voi varata ajan laboratorion näytteenottoon
– internetissä kotisivullamme: www.islab.fi/ajanvaraus
– soittamalla ajanvarausnumeroomme 044 717 8888 ma-pe klo 12-14

Voit peruuttaa varaamasi näytteenottoajan
– internetissä kotisivuillamme www.islab.fi/ajanvaraus varauksen yhteydessä saamallasi varaustunnuksella
– soittamalla ajanvarausnumeroomme 044 717 8888 ma-pe klo 12-14

 

Jan Tollet, Toimitusjohtaja

Päivi Ylikangas, Johtava ylilääkäri

Ulla Dunder, Preanalytiikan koordinaattori