Takaisin etusivulle

Keskusteluapua jaksamisen tueksi

26.3.2020

Koronavirukseen liittyvät poikkeusolosuhteet vaikuttavat meidän jokaisen arkeen. Muutos tuo mukanaan monia kysymyksiä ja voi haastaa henkisiä voimavaroja. Huolta ja ahdistuneisuutta voi helpottaa noudattamalla ja pitämällä kiinni mahdollisuuksien mukaan tavallisista arkirutiineista. Tässä säännölliset nukkuma- ja ruokailuajat ovat tärkeitä. Päivittäinen liikkuminen ja mielekkääseen tekemisiin keskittyminen parantavat myös mielialaa. Mielialan kohentamiseksi on tarjolla monia omahoidon keinoja. Niistä voit lukea lisää ja saada tukea esim. Terveyskylän mielenterveystalon tietopankista.

Siilinjärven kunnan tarjoama keskusteluapu

Huolen, murheen ja ahdistuksen kanssa ei tarvitse jaksaa yksin. Siilinjärveläisillä on mahdollista saada henkistä tukea soittamalla puhelinnumeroon 044 740 1868. Palvelu on käytössä arkisin kello 10–12.

Numerosta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa. Näissä tapauksissa tulee olla yhteydessä omaan terveyskeskukseen.

Keskustelu- ja ohjausapua nuorille

Siilinjärven etsivät nuorisotyöntekijät ja Nuoret pystyy- hanke tarjoavat nuorille keskustelu- ja ohjausapua puhelimitse ja somen eri kanavissa. Yhteystiedot löydät nuoriso- ja kulttuuripalvelun sivuilta.

Valtakunnallinen puhelinneuvonta koronavirustilanteesta

Yleistä tietoa koronavirustilanteesta saa valtakunnallisesti puhelinneuvonnasta 0295 535 535, joka on auki arkisin kello 8–21 ja lauantaisin kello 9–15, numerossa.

Neuvontanumero kunnan ikääntyneille / apua arjen asioinneissa

Siilinjärven kunnan ikääntyneille suunnattuun neuvontanumeroon voi sen sijaan olla yhteydessä, jos tarvitsee neuvoja esim. arjen kauppa- tai apteekkiasiointiin. Neuvontaa annetaan puhelinnumerosta 044 740 1599 arkisin klo 9–11 ja 12–14.

Siilinjärven seurakunta tukee myös kuntalaisia

Myös Siilinjärven seurakunta tukee kuntalaisia poikkeusoloissa tarjoamalla keskusteluapua huolen ja ahdistuksen tunteeseen. Ota rohkeasti yhteyttä diakonityöntekijöihin tai pappeihin. Yhteystiedot löydät verkosta siilinjarvenseurakunta.fi. Yhteydessä voi olla puhelimitse, mutta myös WhatsApp:lla, sähköpostilla tai verkkolomakkeella. Puhelimitse päivystävän papin tavoittaa numerosta 044 728 612, ma-su kello 8–20.

Valtakunnallinen Kriisipuhelin päivystää 24/7

Tukea tarjoaa myös Valtakunnallinen Kriisipuhelin. Keskusteluapua on tarjolla joka päivä ja yö puhelimitse ja verkossa. Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa numerossa 09 2525 0111.