Takaisin etusivulle

Kunnan neuvontanumero ikääntyneille

17.3.2020

Hallituksen antaman toimintaohjeen mukaan yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Tällä tarkoitetaan karanteenia vastaavia olosuhteita. Toimintaohjeen tavoitteena on ikäihmisten suojeleminen.

Ikäihmisten toivotaan toimenpiteen myötä välttävän mm. kaupassa asiointia. Ikäihmisten sukulaisia ja tuttuvia haastetaankin nyt ikäihmisten avuksi. Ruokakassia tms. toimittavan henkilön on kuitenkin hyvä muistaa, että ruokakassi tulee jättää oven ulkopuolelle.

Siilinjärvellä S-Market Siilinjärveltä voi tilata ruokaa ja muita päivittäistavaroita osoitteesta: https://www.foodie.fi/ ja K-Market Herkkupadasta osoitteesta https://www.k-ruoka.fi/kauppa. Mikäli henkilölle ei ole käytössään verkkoyhteyttä, kauppatilauksen voi hoitaa myös puhelimitse olemalla yhteydessä Siipen Seppo Kiiskeen. Kauppatilauksia otetaan puhelimitse vastaan maanantaina ja keskiviikkoihin klo 8-11 puhelinnumerosta p. 044 241 4188.

K-Market Vuorelasta tilaus hoidetaan puhelimitse tai sähköpostilla (jari.hyttinen@k-market.com, p. 017 465 1250).

Kaupat tarjoavat myös kotiin kuljetusta.

Apteekkiasioinnissa voi hyödyntää Siilinjärven apteekin Drive-in kaistaa. Se olisi turvallinen tapa lääkkeiden noutoon, kun ei tarvitse mennä sisätiloihin ja kontakti jää minimiin (https://www.siilinapteekki.fi/). Apteekissa asioinnissa huomioitavaa on, että lääkkeen noutajalle tulee olla  mukanaan reseptin potilasohje tai lääkkeiden saajan Kela-kortti. Kela-kortilla asioidessaan hakijan tulee tietää noudettavan lääkkeen tiedot.  Lääkkeen hakijalle voi Suomi.fi-verkkopalvelussa antaa sähköisen apteekkiasiointivaltuutuksen. Valtuutuksella asioidessaan hakijan tulee tietää lääkkeen saajan henkilötunnus.

Siilinjärven kunta on avannut 19.3.2020 neuvontanumeron ikääntyneille. Siilinjärven kunnan neuvontanumeroon voi olla yhteydessä, jos tarvitsee neuvoja esim. arjen kauppa- tai apteekkiasiointiin. Neuvontaa annetaan numerosta p. 044 740 1599 arkisin klo 9–11 ja 12–14.