Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Lasten ja nuorten koronatilanteesta Siilinjärvellä 6.12.

6.12.2021

Perjantain 3.12. aikana ja sen jälkeen on tullut ilmi koronavirustartuntoja useilla Siilinjärven kouluilla. Tartuntoja on tullut ilmi Ahmon, Hamulan, Siilinlahden, Suininlahden, Toivalan ja Vuorelan kouluissa sekä Siilinjärven lukiolla. Terveysviranomainen on selvittänyt kaikkien tautitapausten osalta tarpeen karanteeneihin. Karanteeniin on määrätty näiden tautitapausten johdosta noin 60 henkilöä. Terveysviranomainen on ollut yhteydessä kaikkiin niihin perheisiin, joiden lapsia on määrätty karanteeniin. Karanteeniin määrätyt oppilaat siirtyvät etäopetukseen, muut oppilaat jatkavat lähiopetuksessa.

Edellä mainittujen tautitapausten johdosta voidaan todeta, että koronavirusta liikkuu lasten ja nuorten keskuudessa Siilinjärvellä. Viruksen löytämisen tekee haastavaksi se, että suurimmassa osassa lasten ja nuorten tautitapauksia oireet ovat hyvin lieviä tai henkilö voi olla lähes oireeton.

Haluamme muistuttaa kaikkia vanhempia siitä, että koulun tullaan vain täysin terveenä. Edelleen kehotamme vanhempia seuraamaan tavanomaistakin tarkemmin lapsen ja nuoren terveydentilaa sekä ottamaan matalalla kynnyksellä yhteyttä terveysviranomaiseen, jos lieviäkin oireita ilmenee.