Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärven kansalaisopistolle Mieli ry:n kehittämä mielenterveyden ensiapukoulutus

24.3.2023

Mielenterveys on voimavara, jota voi vahvistaa.

Mielenterveys on olennainen osa ihmisen hyvinvointia ja terveyttä. Se on yhtä tärkeä kaikille ikään, sukupuoleen tai kansallisuuteen katsomatta. Mielenterveys on voimavara ja sen vahvistaminen elämäntaito, joka auttaa ihmistä kohtaamaan arjen haasteet ja vaihtelevat elämäntilanteet. Mielenterveystaitojen vahvistaminen edesauttaa myös psyykkisistä tai fyysisistä sairauksista toipumista ja niiden kanssa selviämistä. 

Mielenterveyden ensiapu 1 – Mielenterveys elämäntaitona on voimavaralähtöinen kansalaistaitokoulutus. Koulutus tarjoaa tutkittua tietoa mielenterveydestä sekä keinoja oman ja toisten mielen hyvinvoinnin vahvistamiseen. Mielenterveyttä lähestytään voimavarana, mielen hyvänä vointina ja ihmisen kykynä selviytyä arjessa. MTEA®1 koulutus on Mieli ry:n kehittämä ja rekisteröimä koulutus. Kaikki koulutuksia pitävät ohjaajat ovat Mieli ry:n kouluttamia ja hyväksymiä. 

Koulutuksen kesto on 14 oppituntia. Siilinjärvellä koulutus järjestetään ensimmäistä kertaa yhden viikonlopun aikana la-su 15.-16.4.2023 lähikoulutuksena. Kurssille tulee ilmoittautua viimeistään ke 5.4. Koulutus on kahden MTEA1-koulutuksen ohjaajaksi valmistuvan opettajamme, Anne-Kristiina Kolehmaisen ja Inga Korhosen pilottikoulutus ja osa heidän opintojaan. Koulutuksen hinta muodostuu 40 euron suuruisesta lisenssi- ja kirjamaksusta Mieli ry:lle ja opiston 24 euron suuruisesta kurssimaksusta. Kurssille tulijat saavat koulutuksesta itselleen omaksi hyvin koostetun ja selkeän oppikirjan ja suoritetusta kurssista Mieli ry:n todistuksen.

Koulutuskokonaisuudessa on viisi osaa

1. Mielenterveys on osa hyvinvointia ja terveyttä
2. Tunnetaidot
3. Elämän monet kriisit
4. Ihmissuhteet ja vuorovaikutus
5. Mielenterveys ja arjen taidot

Koulutuksen jälkeen

– tiedät, mitä mielenterveys on
– tiedät, miten mielenterveyttä voi edistää
– mielenterveysosaamisesi on lisääntynyt

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua koulutukseen Kansalaisopiston sivulla. Ilmoittauduthan viimeistään ke 5.4.

Lisätietoa

Siilinjärven kansalaisopisto

rehtori Anita Heino
p. 044 740 1310
anita.heino@siilinjarvi.fi

MTEA-ohjaaja Anne-Kristina Kolehmainen
p. 045 264 7006
anne.kolehmainen@mindfulnessvalmentaja.fi

MTEA-ohjaaja Inga Korhonen
p. 050 356 6467
taika.askel@gmail.com