Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Oima-palvelun käyttöönotto perhehoidossa, tukiperhetoiminnassa, tukihenkilöpalveluissa ja omaishoidon sijaishoidossa

16.12.2022

Pohjois-Savon hyvinvointialue aloittaa toimintansa 1.1.2023 alkaen. Pohjois-Savon hyvinvointialueen aluehallitus on 7.12.2022 hyväksynyt hyvinvointialueen perhehoidon toimintaohjeen ja palkkiot, jotka tulevat voimaan 1.1.2023. Aluehallituksen päätös on nähtävissä aluehallituksen kokouksen pöytäkirjassa 347 § 7.12.2022 (www.pshva.fi).

Vuoden 2023 alussa tukiperheiden ja perhehoitajien toimeksiantajana on Pohjois-Savon hyvinvointialue kotikunnan sijaan. Vuoden yli jatkuvat tukiperhesopimukset ja toimeksiantosopimukset siirtyvät hyvinvointialueen sopimuksiksi. Sopimukset ja palkkioiden ja korvausten maksu siirtyvät hyvinvointialueelle. Hyvinvointialue saa nykyisiä, voimassa olevia sopimuksia koskevat tiedot kunnista eikä voimassa olevien toimeksiantosopimusten siirto vaadi tukiperheiltä tai perhehoitajilta toimenpiteitä.

Hoitopalkkio on hoitajalle veronalaista tuloa ja se maksetaan jälkikäteen hoitajan ilmoittamalle pankkitilille kuukauden 15. päivänä. Palkkioiden maksu tapahtuu Oima-järjestelmässä.

Oima-palvelun käyttöönotto

Pohjois-Savon hyvinvointialue ottaa käyttöön 1.1.2023 alkaen Oima-palvelun koko maakunnan alueella vammais- ja perhepalveluiden perhehoidon, tukiperhe- ja tukihenkilöpalvelun palkkioiden sekä kulu- ja matkakorvauksien maksatuksessa. Oima-palvelu on sähköinen palvelu, jossa hoitajat kirjaavat toteutuneet hoitopäivät ja kilometrit järjestelmään itse. Perhehoidossa hoitajat kirjaavat myös pidetyt vapaat ja keskeytykset.

Oima-palvelussa voit seurata reaaliajassa mm. voimassa olevia toimeksiantosopimuksia, vapaiden määrää ja maksettujen palkkioiden palkkiolaskelmia.

Vuoden 2023 paperista verokorttia ei tarvitse toimittaa vammais/perhepalveluihin, vaan Oima-palvelu hakee sähköisen verokorttinne automaattisesti. Verokortti täytyy kuitenkin olla lasketettu perhehoidon palkkioita ja kustannusten korvauksia varten.

Oima-palvelua käyttävät hoitajat, joilla on voimassa oleva toimeksiantosopimus.

Rekisteröityminen ja kirjautuminen Oima-palveluun

Saat Oima-palvelun käyttöösi osoitteessa minun.oima.fi. Rekisteröidyt palveluun luomalla itsellesi Oima-tilin.  Jatkossa rekisteröitymisen jälkeen myös kirjautuminen tapahtuu samassa osoitteessa.

Rekisteröitymiseen ja kirjautumiseen pääset myös Oiman etusivumme kautta oima.fi ja klikkaamalla sivun yläosan valikosta oranssilta pohjalta löytyvää lukon kuvaa.

Rekisteröityminen aloitetaan luomalla ilmainen tili.

Lisää sähköpostiosoitteesi, joka toimii jatkossa käyttäjätunnuksenasi ja valitse salasana. Muista ottaa salasana talteen itsellesi. Käytä samaa sähköpostiosoitetta, jonka olet antanut meille henkilötietoihisi. Rekisteröidy palveluun 16.1.2023 jälkeen. Tähän mennessä olemme tallentaneet sopimuksesi palveluun.

Asiakastuki käyttöönotossa

 HOP-keskuksen asiakastuki opastaa teitä ohjelman käyttöönotossa:

  • maanantai – perjantai klo 9.00 – 11.00 ja klo 14.00 – 15.00
  • Kuopio, puh: 017 186 366
  • muut kunnat Tarja Ålander puh. 040 159 8237

HOP-keskus on Pohjois-Savon hyvinvointialueen palveluyksikkö, joka hoitaa koko Pohjois-Savon alueen perhe- ja omaishoidon maksatuksen sekä henkilökohtaisen avun sijaismaksajapalvelua yhdessä Oima-palvelun kanssa.