Hyppää sisältöön
90% 95% 100% 110% 120% Tekstin koko
Takaisin etusivulle

PALI-liikenne helpottaa arjen asiointia - katso uudistunut esite

15.11.2019

Pali -bussit
Palveluliikenne (PALI) on perinteisen linja-autoliikenteen ja taksikuljetuksen välimuoto. PALI-kuljetus hoidetaan pikkubusseilla ja tilataan ennakkoon soittamalla. Kuljetuksen saa kotipihaan ja bussilla pääsee niin lähelle asiointikohdetta kuin se vain on mahdollista. Siilinjärven PALI-busseilla ei ole kiinteää vakioreittiä, vaan bussit kulkevat tilausten perusteella aikataulun mukaisilla alueilla.

PALI-bussilla saa matkustaa kuka tahansa. PALI on esteetön ajoneuvo, joten se sopii hyvin lastenvaunujen tai -rattaiden kanssa liikuttaessa, pyörätuolilla kulkevalle tai rollaattoria tarvitsevalle. Tarvittaessa kuljettajat avustavat asiakkaita kyytiin nousemisessa ja poistumisessa.

PALI-bussien aikataulusta näkee, mihin aikaan milläkin alueella bussit liikkuvat. Esimerkiksi PALI 1 -bussi on maanantaisin klo 9–10 Hamulan suunnalla ja kerää sieltä asiakkaat kyytiinsä tilausten mukaan. Pääsääntöisesti kuljetukset suuntautuvat keskustaan. Paluukyydin maanantaisin Hamulaan saa PALI 2 -bussilla klo 12–13. Apua aikataulun lukemiseen saa kuljetusten tilausnumerosta.

Kuljetus tilataan soittamalla matkojenyhdistelykeskukseen, p. 017 183 183. Puhelu maksaa normaalin puhelumaksun. Tilausnumero palvelee ma–pe klo 7–17. Paras aika soittaa on klo 10–14. Kuljetus kannattaa tilata jo muutama päivä ennen matkaa, mutta viimeistään muutamaa tuntia ennen autoa lähtöä. Samalla kerralla voi tilata meno-paluumatkan tai matkoja useammalle eri päivälle. Matkaa tilatessa on ilmoitettava nimi, lähtöpaikan osoite, matkan päätepiste, ajankohta sekä mahdolliset liikkumisen apuvälineet kuten pyörätuoli tai rollaattori.

Kertalipun hinta on sama kuin linja-autossa. Maksuvälineenä käyvät kaikki kaupunkiliikenteessä olevat lipputuotteet. Veloituksetta kulkevat alle 7-vuotiaat lapset, saattaja ja lapsi, kun lasta kuljetetaan lastenvaunuissa tai –rattaissa sekä pyörätuolissa kulkeva henkilö ja hänen saattajansa. Maksuvälineenä käy Waltti-kortit ja käteinen. Siilinjärvellä on vielä loppuvuoden 2019 ajan voimassa kokeilu, jonka aikana rollaattorilla matkustavat asiakkaat kulkevat maksutta kello 9–14.

Lataa tästä PALI – kuljetuksen esite

Tervetuloa kyytiin.