Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärven 1. apteekki tiedottaa - muutoksia toiminnassa

22.3.2020

Apteekki priorisoi toimintojaan koronavirusepidemian edetessä. Halutamme varmistaa kotihoidon, hoivakotien ja annosjakeluasiakkaiden lääketilaukset sekä reseptilääkkeiden ja kipu- ja kuumelääkkeiden toimitukset asiakkaillemme. Jokaisen on syytää miettiä, mitä lääkkeitä on haettava juuri nyt. Viranomaiset ovat luvanneet, että lääkkeitä tulee olemaan jatkossakin Suomen apteekeissa, ja samalla rajoittaneet kerralla toimitettavien lääkkeiden määriä. Tukkuliikkeiden toimitusajat ovat nyt pidentyneet ja hetkellisiä katkoksia joidenkin lääkkeiden saatavuudessa saattaa esiintyä.

Apteekkitoiminnan turvaamiseksi aukioloaikamme muuttuvat torstaista 19.3.2020 alkaen:
– Avoinna maanantaista lauantaihin klo 8:00–20:00.
– Apteekki suljetaan ma-la päivällä klo 13.50–14.10 työvuoron vaihdon ajaksi
– Sunnuntaisin klo 11-14: palvelu tapahtuu etuoven tuulikaapin luukun ja drive in-luukun kautta, eli pyydämme huomioimaan, että apteekissa voi asioida tällöin enintään kaksi asiakasta kerrallaan.

Saatamme jatkossa joutua myös rajoittamaan kerralla apteekin sisällä olevien asiakkaiden määrää, koska iso määrä ihmisiä samassa tilassa muodostaa suuren tartuntariskin. Suosittelemme myös käyttämään asiointiin drive in-luukkua. Autoileviin asiakkaisiin vetoamme, että asioisitte drive in-luukulla jalkaisin turvallisuussyistä. Parkkipaikkoja on apteekin vierustalla hyvin saatavilla.

Iäkkäiden ja riskiryhmiin kuluvien suositellaan pyytävän omaisia tai tuttavia asioimaan puolestaan apteekissa. Anna asioivalle henkilölle Kela-korttisi ja tieto, mitä lääkkeitä tarvitset. Voit myös antaa hakijalle sähköiset valtuudet osoitteessa suomi.fi/valtuudet. Mikäli riskiryhmiin kuuluva asiakas käy itse apteekissa, on hänen syytä välttää asiointia ruuhkahuippuina: aamupäivisin klo 9-12 ja iltapäivisin klo 16-19. Tällä minimoidaan riskiä saada virustartunta.

Jos sinulla on todettu tai epäilet koronavirusta, tai olet karanteenissa, ÄLÄ TULE ITSE APTEEKKIIN. On olemassa viitteitä, että korona voi tarttua myös oireettomalta ihmiseltä. Apteekissa iso osa asiakkaista on riskiryhmää, joten nyt on erityinen syy huomioida kanssaihmiset: muistetaan hyvä käsihygienia, vältetään ylimääräisiä kontakteja ja odottaessa pidetään riittävä välimatka toisiin ihmisiin.
Nämä varotoimet ovat kaikkien asiakkaiden ja henkilökunnan suojelemiseksi, jotta voimme turvata apteekkitoiminnan jatkumisen.

Toivon Teiltä kaikilta asiakkailta ymmärrystä tilanteen vaatimiin erikoistoimenpiteisiin.

Pekka Karttunen
Apteekkari