Takaisin etusivulle

Siilinjärven lukio jatkaa etäopetuksessa koronavirusaltistumisten takia 9.11.2020 saakka

2.11.2020

Viime viikon perjantaina Siilinjärven lukiossa tuli ilmi koronavirustartunta ja siihen liittyviä altistumisia. Altistuneita opiskelijoita ja henkilöstöä oli noin 50, jotka terveysviranomainen on määrännyt karanteeniin. Viikonlopun aikana tuli ilmi uusi koronavirustartunta ja siihen liittyviä uusia altistumisia.

Sunnuntai-iltana ilmoitettiin, että tartuntojen ja altistumisten johdosta Siilinjärven lukio siirtyy etäopetukseen kahdeksi päiväksi (ma 2.11 ja ti 3.11). Myöhään sunnuntai-iltana varmistui mahdollisten altistuneiden opiskelijoiden ja henkilökunnan määrä. Yhteensä lukiolla on altistunut noin 110 opiskelijaa ja henkilökuntaan kuuluvaa.

Altistuneiden suuresta määrästä johtuen, lukio jatkaa etäopetuksessa niin, että opiskelijat palaavat kouluun lähiopetukseen maanantaina 9.11.2020.

Lukio on tiedottanut Wilman kautta kaikkia altistuneita opiskelijoita tulevasta karanteenista sunnuntai-illan aikana. Maanantain aikana tartuntatautiviranomaiset lähestyvät altistuneita opiskelijoita Wilman kautta ja antavat asiasta virallisen ilmoituksen. Lukion opiskelijoilta tai henkilökunnalta ei toivota tässä vaiheessa oma-aloitteista yhteydenottoa terveysviranomaisiin, mikäli he tuntevat olonsa terveeksi.

Muilta osin Siilinjärven kunnan koulut jatkavat toimintaa normaalisti. Ahmon koulu toimii samalla koulukeskusalueella kuin lukio. Koulut toimivat kuitenkin täysin erillisinä ja yläkoululaisia ei ole altistunut. Näin ollen Ahmon koulu jatkaa lähiopetuksessa.

Muistutamme kaikkia siitä, että kouluun tai päivähoitoon tullaan vain terveenä ja mikäli infektio-oireita esiintyy, hakeudutaan koronatestiin.

Lisätiedot: sivistysjohtaja Antti Jokikokko, p. 044 740 1301