Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Useita altistumisia koronalle Siilinjärvellä, tartuntojen määrä kasvussa

5.10.2021

Julkaistu 5.10., päivitetty 6.10.

 

Siilinjärvellä on voinut altistua koronalle sunnuntaina 3.10. klo 16-18 Vuorelassa Simpan baarissa. Koronalle on voinut altistua myös Siilinjärven S-marketissa ja Alkossa lauantaina 2.10. klo 11.15-11.45. Paikalla olleiden tulee seurata oireitaan ja hakeutua testiin, jos oireita ilmenee. Paikalla tuolloin olleiden tulee tarkkailla oireita ja hakeutua koronatestiin mahdollisten oireiden ilmetessä.

Tartuntojen määrä Siilinjärvellä on kasvanut nopeasti. Viime viikolla todettiin 30 tartuntaa ja altistuneita on toista sataa. Tällä viikolla tartuntoja on ollut jo 15 ja altistuneita jälleen kymmeniä.

Myös Toivalan koulussa on tullut ilmi uusia koronavirustartuntoja ja niihin liittyviä altistuksia. Altistumiset ovat tapahtuneet viime viikolla (viikko 39). Olemme jo aikaisemmin ilmoittaneet noin 60 altistuneesta, uusia altistuneita on noin 40 henkilöä. Terveysviranomainen on asettanut nämä henkilöt karanteeniin. Koulu on jo tiedottanut asiasta Wilman kautta kaikkia niitä huoltajia, joita asia koskee. Toivomme kaikkien huoltajien lukevan aktiivisesti Wilmaa. Karanteeniin asetetut oppilaat siirtyvät etäopetukseen. Muut oppilaat jatkavat lähiopetuksessa.

Koronatilanne on kehittynyt lasten ja nuorten osalta Siilinjärvellä huolestuttavaan suuntaan. Tilanne on tällä hetkellä yksi pahimmista koko epidemian aikana. Toivomme kaikilta kuntalaisilta vastuullista toimintaa, jotta saamme epidemian talttumaan. Suosittelemme edelleen käyttämään omaa harkintaa kokoontumisten suhteen, pitämään turvavälejä ja käyttämään maskia erityisesti silloin, jos kahden rokotteen antamaa rokotussuojaa ei vielä ole.