Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Virkistyskylpylä Fontanella ja uusi hotelli saman toimijan yhteyteen

24.4.2019

Siilinjärven kunta ja SportHotel Kuopio Oy ovat neuvotelleet esisopimuksen, jonka tarkoituksena on yhdistää Fontanella Uimalan yhteyteen suunnitellun hotellirakennuksen yhteinen palvelumalli Virkistyskylpylä-Hotelli Fontanellaksi. Osapuolten neuvottelema esisopimus on Siilinjärven kunnanhallituksen käsiteltävänä maanantaina 29.4.2019.

”Fontanella Uimalan ja uuden hotellin yksityisessä palvelumallissa yhtenäistetään operointi ja palvelutuotanto. Yksityinen palvelumalli selkeyttä päätöksentekoa, tehostaa toimintoja, lisää kävijämääriä ja mahdollistaa koko alueen kehittämisen”, kertoo Siilinjärven kunnanjohtaja Vesa Lötjönen.

Hotelli-uimalan yhteisessä palvelukokonaisuudessa nähdään useita hyötyjä.

”Ratkaisulla haetaan tehokkuutta ja markkinointia lisää. Yksi palveluntuottaja voi paremmin kehittää alueen palveluja, mainontaa ja markkinointia. Kylpylähotelli- ja laskettelupaketit lisäävät matkailijamäärää. Yhteinen lipunmyynti-, ravintola- ja kahvilapalvelut parantavat asiakaspalvelua”, kertoo SportHotel Kuopion toimitusjohtaja Heikki Korhonen.

Majoituspaikkoja on tulossa 100 vuodepaikan verran. Hotelli ja Fontanella työllistävät noin 30 henkilöä ja tämän lisäksi rakennusaikaiset työpaikat. Vuonna 1992 käyttöönotettu virkistyskylpylä Fontanellaan on suunnitteilla laaja, noin 12 milj. euron peruskorjaus. Kunta ja Sporthotel Kuopio Oy näkevät, että on tarkoituksenmukaista yhteen sovittaa hotellirakentaminen ja Fontanellan peruskorjaus.

”Siilinjärven kunnan tavoitteena on peruskorjauksen lisäksi, että kunnan kustannukset ovat enintään nykyisellä tasollaan myös tulevina vuosina. Kunta hyötyy myös yli 100 000 maksavan uintiasiakkaan ylittävästä osuudesta yhden euron per maksava asiakas”, kertoo kunnanjohtaja Vesa Lötjönen.

Esisopimuksen hyväksymisen jälkeen osapuolet yhdessä neuvottelevat ja hakevat parhaat ratkaisuvaihtoehdot, joiden pohjalta rahoitus-, ylläpito-, myynti- ym. sopimuksia tullaan laatimaan. Osapuolten tavoitteena on, että kunnan päätökset sopimuksesta ovat valmiit vuoden 2020 alussa ja Fontanellan peruskorjaus ja hotellin rakentaminen käynnistyisi kesän 2020 aikana. Asemakaava alueella on jo valmiina ja koko alue olisi valmiiksi rakennettu 31.12.2021 mennessä.

Lisätiedustelut:
Kunnanjohtaja Vesa Lötjönen (puh. 044 7401101, vesa.lotjonen@siilinjarvi.fi)
Toimitusjohtaja Heikki Korhonen (puh. 0500 381018, heikki.korhonen@sporthotel.fi)