Takaisin etusivulle

Joukkoliikenne

Siilinjärveltä on hyvät linja-autoyhteydet joka suuntaan. Suoria pikavuoroyhteyksiä on mm. Helsinkiin, Ouluun, Vaasaan, Savonlinnaan ja Joensuuhun.

Kuopion ja Siilinjärven keskustojen välillä on runsas vuorotarjonta, monilta osin kilpailukykyinen henkilöautoliikenteen kanssa. Samoin lähes kaikilta kunnan osa-alueilta on arkisin hyvät yhteydet sekä kunnan keskustaan että Kuopioon.

Vuorotarjonta jakautuu kaukoliikenteeseen ja lähiliikenteeseen. Kaukoliikenne on nopeaa pääteitä pitkin ajettavaa liikennettä. Lähiliikenne puolestaan palvelee eri asuntoalueita sekä kunnan keskustassa että välillä Kuopio–Siilinjärvi.

Linja-autoliikennettä täydentää kunnan ylläpitämä palveluliikenne PALI. Se on kaikille avointa joukkoliikennettä, mutta kalustonsa ja liikennöintitapansa puolesta siinä on erityisesti huomioitu iäkkäämpien henkilöiden sekä liikuntaesteisten tarpeet. Siilinjärvellä palveluliikenne hoidetaan kahdella pienoisbussilla. Autot liikennöivät maanantaista perjantaihin. Liikenne kattaa koko kunnan alueen siten, että kaikilta kunnan osa-alueilta on mahdollista päästä vähintään kaksi kertaa viikossa asioimaan kuntakeskuksessa. Koska autoilla ei ole kiinteää reittiä, tulee matka tilata aina etukäteen. Tilaus soitetaan Matkojenyhdistelykeskukseen, puh. (017) 183 183. Puhelu maksaa paikallispuhelumaksun. Tilaus on tehtävä viimeistään tuntia ennen vuoron alkua, mielellään kuitenkin jo aikaisemmin vaikka edellisenä päivänä. Matkojenyhdistelykeskus on avoinna arkisin kello 7.00–17.00. Palveluliikenteessä on käytössä Waltti-järjestelmän mukainen B-vyöhykkeen kertamaksu koko kunnan alueella.

Yhteystiedot

Joukkoliikenteen yhdyshenkilö:

Kehitysjohtaja
Pekka Kauhanen
044 740 1102
pekka.kauhanen@siilinjarvi.fi

Tiedotteet

Yhdistelmäraportti 2018

Linkit

Vilkku – Kuopion seudun joukkoliikenne

ELY-keskuksen Waltti-liikenne

Matkahuolto

Siilinjärven Rautatieasema