Takaisin etusivulle

Omakotitalotontit

Rakennuspaikat vapaasti haettavissa 6.5.2020

Taivallahden ja Pyöreälahden rakennuspaikkojen jaosta jäljelle jääneet rakennuspaikat luovutetaan vapaasti haettaviksi. Rakennuspaikkapäätöksiä tehdään joka kuukauden ensimmäinen ja kolmas torstai. Vapaat rakennuspaikat muuttuvat päätöstilanteen mukaan, mutta pyrimme saamaan internetkarttaamme ajantasaisen tiedon (tällä hetkellä tiedot eivät päivity ja teemme työtä asian korjaamiseksi). Mikäli monta hakemusta saapuu samaan rakennuspaikkaan, niin kunta suorittaa arvonnan rakennuspaikan saajasta ja ilmoittaa arvonnan tulokset rakennuspaikkaa hakeneille.

Pyöreälahden vapaasti haettavat rakennuspaikat (6.5.2020 tilanne)

Pyöreälahden vapaat rakennuspaikat

Taivallahden vapaasti haettavat rakennuspaikat (6.5.2020 tilanne)

Taivallahden vapaat rakennuspaikat

Toivomme yhteydenottojen tapahtuvan tonttisihteeriin sähköpostin välityksellä asian suhteen. Rakennuspaikkoja haetaan hakemuslomakeella

Lisätietoja: tonttisihteeri Sari Kattainen 044 740 1407, etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi

 

Omakotirakennuspaikkojen hakuohje kevät 2020 (päivitetty 17.3.2020)

 

Poikkeusolojen järjestelyt Maankäytön yksikössä (2.4.3.2020)

 

Hallitus on 16.3.2020 todennut Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Hallitus on linjannut lisätoimenpiteistä tilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta. Linjaukset ovat voimassa 13. toukokuuta 2020 asti.

 

Yksikön työntekijät siirtyvät hallituksen ohjeistuksen (16.3.2020) johdosta tekemään pääosin etätöitä. Asiakasvastaanottoa ei ole palvelupisteissä tämän hetken tiedon mukaan 13.5.2020 saakka. Asiakkaita pyydetään asioimaan puhelimitse tai sähköpostitse.

 

Jo sovitut ja kiireelliset kiinteistökaupat toteutetaan mahdollisuuksien mukaan poikkeusolojen aikana. Kiireettömät sopimukset ja kaupat (mm. vuokratonttien lunastukset),  siirretään myöhemmäksi 13.5.2020 jälkeiselle ajalle.

 

Lisätiedot: maankäyttöinsinööri Katja Hartikainen 044 740 1409, etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi

Taivallahden ja Pyöreälahden uudet tontit

Uusia omakotitalotontteja jaetaan Taivallahden sekä Pyöreälahden asemakaava-alueelta useammassa vaiheessa vuosina 2019 – 2022. Taivallahdesta ja Pyöreälahdesta avautuu hakuun 27.2. –  23.3.2020 Taivallahden vaiheen 2A ja 2B tontit, sekä Pyöreälahden vaiheen 3 tontit.  Jakoon tulee yhteensä Taivallahdesta 26 tonttia ja Pyöreälahdesta 20 tonttia.

Taivallahden alueella jaettavat tontit on merkitty maastoon paaluin ja kyltein. Pyöreälahden alueella kunnallistekniikan rakentamisen vuoksi tontteja ei ole merkitty maastoon paaluilla.

Tontit jaetaan arpomalla arvontatilaisuudessa, joka pidetään 25.3.2020 klo 18.00 Siilinjärven kunnantalon valtuustosalissa (Kasurilantie 1).

Kunnalla ei tällä hetkellä ole haettavana  omarantaisia rakennuspaikkoja.  

Tietoja em. tonteista, niiden luovutusmenettelystä, hinnoista ym.  linkistä:

Omakotirakennuspaikkojen hakuohje kevät 2020 (päivitetty 17.3.2020)

Katso Taivallahden asemakaava tästä sivulta, ja vaiheen 2A ja 2B rakentamistapaohje tästä

Pyöreälahden asemakaava löytyy tästä, ja vaiheen 3 rakentamistapaohjeet täältä

 

Vapaat omakotitalotontit

Kunnalla on tällä hetkellä vapaita ja vapaasti haettavia omakotitalotontteja Toivalassa Pyöreälahden kaava-alueella.  Pyöreälahden tontit ovat ostettavia. Vapaasti haettaville tonteille pääsee rakentamaan heti.

Katso vapaat rakennuspaikat Karttapalvelussa täältä

Aluekohtaiset Rakentamistapaohjeet (sis. mm asemakaavaote, korttelikartat joissa pinta-alat ym), Omakotitalotonttien yleinen hakuohje, sekä rakennuspaikkahakemus löytyvät sivulta Ohjeet.

Luovutuspäätöksiä vapaasti haettavista tonteista tekee maankäyttöinsinööri pääsääntöisesti yhden – kahden viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta.

Ohjeet