Hyppää sisältöön
90% 95% 100% 110% 120% Tekstin koko
Takaisin etusivulle

Omakotitalotontit

Taivallahden ja Pyöreälahden uudet tontit (8.2.2021)

Uusia omakotitalotontteja jaetaan Taivallahden sekä Pyöreälahden asemakaava-alueelta helmikuun 2021 aikana. Taivallahdesta ja Pyöreälahdesta avautuu hakuun rakennuspaikat 8.2.2021. Taivallahden alueelta jakoon tulee yhteensä 10 omakotitonttia (korttelit 2262 ja 2263) ja Pyöreälahdesta osa viimeisestä alueesta, joka käsittää 25 omakotitonttia (korttelit 8174, 8175, 8176,8177 ja 8178).

Tutustu ennen hakemista hakuohjeisiin ja sähköisen rakennuspaikkapalvelun ohjeisiin alla olevista linkeistä.
Hakuohje rakennuspaikat (Kevat 2021)
Sähköisen rakennuspaikkapalvelun ohje

Rakennuspaikat tulevat hakuun sähköiseen palveluun 8.2.2021.
Sähköinen rakennuspaikkapalvelu (linkki)

Kuntatekniikan rakentaminen on käynnissä Taivallahdessa ja Pyöreälahdessa ja omakotirakentajat pääsevät viimeistään kesäkuussa 2021 alueille.

Taivallahden asemakaava
Taivallahden jaettavat rakennuspaikat

Pyöreälahden asemakaava
Pyöreälahden jaettavat rakennuspaikat

Lisätietoa rakennuspaikkojen hakemisesta päivitämme kunnan internetsivuille ja kunnan facebook sivuille.

Vapaat omakotitalotontit (11.12.2020)

Kunnalla on tällä hetkellä vapaita ja vapaasti haettavia omakotitalotontteja Toivalassa Pyöreälahden kaava-alueella sekä keskustaajaman läheisyydessä Taivallahden kaava-alueella.  Pyöreälahden tontit ovat ostettavia ja Taivallahdessa saa valita vuokrauksen ja ostamisen välillä. Vapaasti haettaville tonteille pääsee rakentamaan heti.

Kunnalla ei tällä hetkellä ole haettavana  omarantaisia rakennuspaikkoja.

Katso vapaat rakennuspaikat Karttapalvelussa täältä

Aluekohtaiset Rakentamistapaohjeet (sis. mm asemakaavaote, korttelikartat joissa pinta-alat ym), Omakotitalotonttien yleinen hakuohje, sekä rakennuspaikkahakemus löytyvät sivulta Ohjeet.

Luovutuspäätöksiä vapaasti haettavista tonteista tekee maankäyttöinsinööri pääsääntöisesti yhden – kahden viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta. Rakennuspaikkapäätöksiä tehdään joka kuukauden ensimmäinen ja kolmas torstai.

Ohjeet

Toivomme yhteydenottojen tapahtuvan tonttisihteeriin sähköpostin välityksellä asian suhteen. Rakennuspaikkoja haetaan hakemuslomakeella

Lisätietoja: tonttisihteeri Sari Kattainen 044 740 1407, etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi

 

 

Poikkeusolojen järjestelyt Maankäytön yksikössä (11.12.2020)

 

Hallitus on 16.3.2020 todennut Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirustilanteen vuoksi. Hallitus on linjannut lisätoimenpiteistä tilanteen hoitamiseksi Suomessa. Linjattujen toimenpiteiden tarkoituksena on suojata väestöä sekä turvata yhteiskunnan ja talouselämän toiminta.

 

Yksikön työntekijät siirtyvät hallituksen ohjeistuksen (16.3.2020) johdosta tekemään pääosin etätöitä.  Asiakkaita pyydetään asioimaan puhelimitse tai sähköpostitse.

 

Jo sovitut ja kiireelliset kiinteistökaupat toteutetaan mahdollisuuksien mukaan poikkeusolojen aikana. Kiireettömät sopimukset ja kaupat (mm. vuokratonttien lunastukset),  siirretään myöhemmäksi.

 

Lisätiedot: maankäyttöinsinööri Katja Hartikainen 044 740 1409, etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi