Takaisin etusivulle

Puhdistamo, lietteen käsittely ja kompostointi

Jynkänniemen jätevedenpuhdistamon saneerauksen suunnittelu aloitettiin jo v.2012. Saneerauksen suunnittelun pohjana oli että puhdistamon mitoituskuormitus tarkistetaan vastaamaan vuodelle 2030 ennustettua kuormitustilannetta. Varsinainen jätevedenpuhdistamon saneeraus ja laajennus aloitettiin lokakuussa 2017. Nyt jäljellä on enää viimeistelytöitä. Saneeraus valmistuu huhtikuussa 2019. Saneeraukseen ja uudisrakentamiseen käytettiin n. 5 milj. euroa.
Jynkänniemen puhdistamon saneeraus ja laajennus kuvina .

Jynkänniemen jätevedenpuhdistamolla syntyvä liete, noin  4000 m3 vuodessa on vuoden 2015 alusta alkaen kuljetettu Kuopion jätekeskuksen yhteydessä sijaitsevalle Kuopion Gasum Biotehdas Oy:lle. Siellä liete jatkokäsitellään biokaasuksi, joka toimitetaan  Kuopion Energia Oy:n moottorivoimalaitokselle sähkön ja kaukolämmön tuotantoon, ja orgaaniseksi lannoitteeksi viljelykäyttöön.

Edellä mainitusta muutoksesta johtuen Siilinjärven kunta myy jatkossa kompostia ainoastaan pienerinä (henkilö-auton peräkärrilliset) kesäkaudella touko-syyskuussa. Maksukäytäntö säilyy ennallaan eli pienerä maksetaan kunnantalon neuvontaan. Kompostin voi noutaa jätevedenpuhdistamolta kuittia vastaan. Hinta ei sisällä kuormausta.

Kompostimullan hinta: pienerissä 8,00 €/m3 (sis.alv 24%)

Muu valmistettu komposti käytetään kunnan oman viherrakentamiseen.

Yhteystiedot

Jynkänniemen jätevedenpuhdistamo
Jysänkoskenniementie 180
017 461 6101

Mullan laatutiedustelut

vesihuoltopäällikkö
Risto Pitkänen
044 740 1523
etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi