Hyppää sisältöön
90% 95% 100% 110% 120% Tekstin koko
Takaisin etusivulle

Tapaamo-hanke

Kuntalaisten Tapaamo olohuone toimii

keskiviikkoisin ja torstaisin klo 12 – 18 kansalaisopiston tiloissa kirjaston alakerrassa sekä

Vuorelan nuorisotalolla parillisen viikon perjantai klo 9 – 13 (23.4., 7.5., 21.5. jne.) 

Mikä on Tapaamo?

Tapaamo-hanke on siilinjärveläinen hanke, jonka tavoitteena on saada eri-ikäiset ja erilaisissa elämäntilanteissa olevat kuntalaiset ja järjestötoimijat löytämään toisensa.

Halutaan luoda malli, jolla tavoitetaan mahdollisimman paljon myös sosiaalisen osallisuuden tarpeessa olevia työikäisiä henkilöitä joko harrastajiksi tai vapaaehtoisiksi järjestöjen toimintaan.

Tapaamo-hankkeessa järjestetään erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia järjestötoimijoiden tiloissa sekä Tapaamo olohuoneessa. Tapahtumien sisällöstä vastaavat järjestöt ja muut toimijat.

Hankkeessa luodaan osallisuuspolkuja, joissa voi tutustua ohjatusti järjestötoimintaan sekä löytää rooli järjestötoiminnassa harrastajana tai vapaaehtoisena.

Ota rohkeasti yhteyttä ja tervetuloa Tapaamoon!

Huomioithan korona ohjeistukset ja tulet paikalle vain terveenä.

Yhteystiedot 

Projektipäällikkö Tiina Pylkkönen 044 740 1204 tiina.pylkkonen@siilinjarvi.fi

Projektityöntekijä Katri Thitz 050 568 6757 katri.thitz@kunnonpaikka.com

Kehittäjä Sami Hämäläinen 044 788 9498 sami.hamalainen@huoltoliitto.fi

 

Ajankohtaista toimintaa Tapaamossa Sydänviikolla 18. – 25.4. :

Sydänviikon kunniaksi järjestettiin Siilinjärven sydänyhdistyksen, Vuorelan Kunnon ja Tapaamo-hankkeen kanssa sydänystävällisen ruuanlaiton etäohjaus 21.4. klo 16.30. Ohjaus on katsottavissa Vuorelan Kunnon Youtube-kanavalta.

Linkki livelähetykseen https://youtu.be/rsWgaX9hQZ4

Sydänystävällistä ruokaa kalasta ja kotimaisista kasviksista

Paistetut silakkafileet

Ainekset:

Silakkafileitä
Ruisjauhoa
Yrttisuolaa tai vastaavaa
Paistamiseen rypsiöljyä

Ohje:

  1. Sekoita esim. lautaselle ruisjauhoja ja yrttisuolaa
  2. pyörittele filee jauho-suolaseoksessa.
  3. Laita paistinpannulle loraus rypsiöljyä ja paista fileet pannulla.

Keitetyt porkkanat

Ainekset:

Porkkanoita viipaloituna

Pieni loraus öljyä/juoksevaa margariinia tai pari tl kasvimargariinia

Ohje:

  1. Lisää kattilaan tai paistokasariin öly/margariini ja kuumenna hetki.
  2. Lisää vettä ja porkkanat
  3. Keitä sopivan pehmeiksi

Sienikastike

Ainekset:

Kanttarelleja tai muita metsäsieniä
Sipuli
Ruokakermaa 10%
Rypsiöljyä

Ohje:

  1. Pilko sipulit ja sienet
  2. Kuumenna öljy kasarissa tai pannulla, lisää pilkotut sipulit ja kuullota hetki
  3. Lisää sienet ja annan kypsyä muutama minuutti sekoitellen
  4. Lisää ruokakerma ja anna hautua n. 5-10 min

Marjarahka

Ainekset:

Kotimaisia marjoja
Maitorahkaa
sokeria/vaniljasokeria maun mukaan

Ohje:

Sekoita marjat ja rahka keskenään. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Voit myös käyttää vaahdotettua vaniljakastiketta lisänä, jos haluat kuohkeampaa rahkaa

Nautitaan hyvästä, terveellisestä ja kotimaisesta ruoasta!