Hyppää sisältöön
90% 95% 100% 110% 120% Tekstin koko
Takaisin etusivulle

Osallistu ja vaikuta

Siilinjärveläisten hyvinvoinnin edistämisessä kunnan toimijoiden lisäksi seurakunta, järjestöt ja muut eri toimijat sekä kuntalaiset ovat keskeisiä toimijoita. Hyvinvoinnin edistämisen kokonaisuutta onkin tärkeää rakentaa yhdessä. Siilinjärven kunnan, kuntalaisten ja eri toimijoiden välistä vuoropuhelua ja osallisuutta hyvinvoinnin edistämisessä tuetaan monin eri tavoin.

Vastaa ja vaikuta

Hyvä Siilinjärven kunnan/Pohjois-Savon maakunnan asukas

Kerro henkilökohtainen kokemuksesi jokapäiväisestä hyvinvoinnistasi vastaamalla kokemukselliseen hyvinvointikyselyyn 6.2.2021 mennessä. Voit vastata verkkokyselyyn https://q.surveypal.com/kokemushyvinvoinnista tai täyttämällä paperisen kyselylomakkeen. Paperisia kyselylomakkeita on saatavilla kunnan pääkirjastolla (15.12. lähtien). Kyselyyn vastaaminen on vapaaehtoista ja vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Vastaaminen vie noin 15 minuuttia.

Kyselystä saadaan tärkeää tietoa alueen asukkaiden kokemasta hyvinvoinnista. Tietoja hyödynnetään osana Pohjois-Savon maakunnan ja kuntien hyvinvointiraporttia https://www.hyvinvointikertomus.fi/

Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan kolme 50€ arvoista lahjakorttia kunnan (vastaaja voi toivoa, minkä kunnan) hyvinvointipalveluihin. Arvontaan osallistuminen on vapaaehtoista. Kyselylomake ja arvontaan jätetyt yhteystiedot käsitellään erikseen. Arvonnan voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti.

Lisätietoja: Hyvinvointikoordinaattori, Säde Rytkönen, Pohjois-Savon HYTE-tiimi, sade.rytkonen@kuh.fi, p. 044 717 6370.

Osallistu keskusteluun

Järjestämme erilaisia keskustelutilaisuuksia hyvinvoinnin edistämiseen liittyvän toiminnan kehittämiseksi.

Tällä hetkellä ei ole avoimia keskustelutilaisuuksia.

Vapaaehtoistyö

Haluatko tehdä vapaaehtoistyötä siilinjärveläisten hyvinvoinnin edistämiseksi? Vapaaehtoistyöhön on tarjolla useita mahdollisuuksia erilaisten ihmisten ja asioiden äärellä. Vapaaehtoistyön mahdollisuuksista voit lukea lisää vapaaehtoistyön sivustolta. Vapaaehtoistyöstä löytyy usein tietoa myös järjestöjen verkkosivujen kautta.

Yksi vapaaehtoistyön muoto on toimia liikunnan vertaisohjaajana tai ikääntyneelle ulkoiluystävänä. Siilinjärven kunta järjestää koulutusta vertaisohjaajana ja ulkoiluystävänä toimiseen. Koulutuksista ilmoitetaan ajankohtaista osiossa.

Järjestö- ja toimijafoorumi

Järjestö- ja toimijafoorumi kokoaa laajasti yhteen Siilinjärven alueen järjestöjä ja eri toimijoita. Foorumin kumppanuusilta järjestettiin 11.11.2020  Teams-verkkokokouksena. Talven 2021 Järjestö- ja toimijafoorumi on sovittu pidettäväksi 17.2. klo 17.30 alk. joko perinteisenä kokoontumisena tai etäyhteyksin.

Siilinjärvellä toimiviin järjestöihin voit tutustua tästä ja järjestöjen toiminnasta löytyy lisätietoa myös pohjoissavolaiset.fi -sivustolta.

Vaikuttajatoimielimet

Lapsiparlamentti

Nuorisovaltuusto

Vanhus-ja vammaisneuvosto