Hyppää sisältöön
90% 95% 100% 110% 120% Tekstin koko
Takaisin etusivulle

Osallistu ja vaikuta

Siilinjärveläisten hyvinvoinnin edistämisessä kunnan toimijoiden lisäksi seurakunta, järjestöt ja muut eri toimijat sekä kuntalaiset ovat keskeisiä toimijoita. Hyvinvoinnin edistämisen kokonaisuutta onkin tärkeää rakentaa yhdessä. Siilinjärven kunnan, kuntalaisten ja eri toimijoiden välistä vuoropuhelua ja osallisuutta hyvinvoinnin edistämisessä tuetaan monin eri tavoin.

Vastaa ja vaikuta

Tällä hetkellä ei ole avoimia kyselyjä.

Osallistu keskusteluun

Järjestämme erilaisia keskustelutilaisuuksia hyvinvoinnin edistämiseen liittyvän toiminnan kehittämiseksi.

Tällä hetkellä ei ole käynnissä avoimia keskustelutilaisuuksia.

Vapaaehtoistyö

Haluatko tehdä vapaaehtoistyötä siilinjärveläisten hyvinvoinnin edistämiseksi? Vapaaehtoistyöhön on tarjolla useita mahdollisuuksia erilaisten ihmisten ja asioiden äärellä. Vapaaehtoistyön mahdollisuuksista voit lukea lisää vapaaehtoistyön sivustolta. Vapaaehtoistyöstä löytyy usein tietoa myös järjestöjen verkkosivujen kautta.

Yksi vapaaehtoistyön muoto on toimia liikunnan vertaisohjaajana tai ikääntyneelle ulkoiluystävänä. Siilinjärven kunta järjestää koulutusta vertaisohjaajana ja ulkoiluystävänä toimiseen. Koulutuksista ilmoitetaan ajankohtaista osiossa.

Järjestö- ja toimijafoorumi

Järjestö- ja toimijafoorumi kokoaa laajasti yhteen Siilinjärven alueen järjestöjä ja eri toimijoita. Foorumin edellinen kumppanuusilta järjestettiin 2.6.2021  Teams-verkkokokouksena/ kunnantalolla. Seuraava foorumi on sovittu toteutettavaksi 8.9.2021 klo 17.30-19.30.

Siilinjärvellä toimiviin järjestöihin voit tutustua tästä ja järjestöjen toiminnasta löytyy lisätietoa myös pohjoissavolaiset.fi -sivustolta.

Lisäksi vuoden 2021 alussa käynnistynyt Tapaamo-hanke järjestää säännöllisesti erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia järjestötoimijoiden tiloissa niin päivä-, ilta- kuin viikonlopputapahtumina, jotta mahdollisimman moni kuntalainen pystyy osallistumaan toimintaan. Tapahtumien sisällöstä vastaavat järjestöt ja muut toimijat.

Vaikuttajatoimielimet

Lapsiparlamentti

Nuorisovaltuusto

Vanhus-ja vammaisneuvosto