Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Ohjaus, neuvonta ja valmennus

Siilin nuoret -hanke

Maksuttomat ohjaus-, neuvonta- ja valmennuspalvelut tukevat nuoren hyvinvointia ja itsenäistymistä sekä auttavat siirtymisessä koulutukseen ja työelämäpoluille.

Nuorten Neuvonta tarjoaa maksutonta ohjausta ja neuvontaa elämän eri osa-alueilla 16-29 -vuotiaille nuorille.Palvelu on avoinna Vamos Siilinjärven yksikössä arkipäivisin, osoitteessa Kuiluntie 5, 2.krs. (Kotipizzan yläpuolella). Paikan päälle voi tulla ilman ajanvarausta. Yhteyttä voi ottaa myös puhelimitse, WhatsAppilla tai yhteydenottolomakkeella.

Yksilövalmennuksessa nuori saa valmentajan, joka kulkee rinnalla nuoren omaa toimijuutta tukien ja voimavaroja vahvistaen. Valmennuksen sisältö määritellään yhdessä nuoren kanssa ja yhteistyötä tehdään tiivisti nuoren muiden verkostojen kanssa.

Ryhmävalmennus on tavoitteellista ryhmätoimintaa. Valmennuksessa vahvistetaan nuoren vuorovaikutustaitoja, minäkuvaa, elämänhallintaa ja toimintakykyä.

Siilin nuoret – hankkeen päärahoittaja on Euroopan sosiaalirahasto (ESR), Etelä-Savon ELY-keskus.

Hanke toteutetaan ajalla 1.8.2021–31.7.2023.

Päättyneet hankkeet

Nuoret PySTyY -hanke

Nuoret PySTyY, Siilinjärven, Diakonissalaitoksen Vamos-palvelun ja Lapinlahden kunnan yhteishanke toteutui ajalla 1.10.2019-30.4.2022. Hanke tarjosi kotiin vietävää valmennusta sekä yksilö- ja ryhmävalmennusta 15-29- vuotiaille, työ/opiskeluelämän ulkopuolella oleville siilinjärveläisille ja lapinlahtelaisille nuorille.

Yksilövalmennukseen osallistuneista 51 nuoresta 37% eteni työ/opiskeluelämään (tarkemmat tiedot alla olevassa materiaalipaketissa). Hanke kartoitti nuorille suunnattuja palvelutarpeita ja alueellisia palvelukatveita sekä kehitti alueen nuorten palveluja. Hankkeessa tehtiin huomio, että alueella on tarvetta erityisesti kotiin vietävälle valmennukselle.

Hanke järjesti useita monitoimijaisia yhteiskehittämisen työpajoja, tiivistäen toimijoiden välistä yhteistyötä. Kehittämisen pääteema oli tiedolla johtaminen ja palvelujen vaikuttavuus, johon liittyen hanke koordinoi molempien kuntien peruspalveluiden käyttöön TTL:n Kykyviisarin®, sähköisen työ/toimintakyvyn itsearviointimenetelmän.

Hankkeen materiaalituotokset

Hankkeen loppuraportti, PDF

Hankkeen materiaalipaketti, PDF

Palvelukartta nuorille suunnatuista tuki- ja kuntoutuspalveluista, PDF

Bullet journal -työkirja, PDF

Ota rohkeasti yhteyttä!

Ohjaus- ja neuvontapalvelut

p. 050 410 6088 tai lomakkeella.

Kuiluntie 5, 2. krs

projektipäällikkö Jussi Sutinen 050 501 7207 jussi.sutinen@hdl.fi
valmentaja Liisa Pääkkönen 050 464 0606 liisa.paakkonen@hdl.fi
Siilin nuoret -hanke Suvi Eskola 044 740 1366 suvi.eskola@siilinjarvi.fi
Siilin nuoret -hanke Tiia Pykäläinen 044 740 1146 tiia.pykalainen@siilinjarvi.fi