Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Ohjaus, neuvonta ja valmennus

Päättyneet hankkeet ja niiden tuottama materiaali

Siilin nuoret-hanke

Siilin nuoret, Siilinjärven kunnan ja Diakonissalaitoksen yhteishanke toteutui ajalla 1.8.2021-31.7.2023. Hanke tarjosi ohjaus-, neuvonta- ja valmennuspalveluita 16–29-vuotiaille, työ- ja opiskeluelämän ulkopuolella oleville siilinjärveläisille nuorille.

Hankkeen kautta nuorilla oli mahdollisuus osallistua niin yksilö- kuin ryhmämuotoiseen valmennukseen. Valmennusta toteutettiin yhteistyössä nuoren muiden verkostojen kanssa.

Siilin nuoret- hankkeen päärahoittajana oli Euroopan sosiaalirahasto (ESR) sekä Etelä-Savon ELY-keskus.

Nuoret PySTyY -hanke

Nuoret PySTyY, Siilinjärven, Diakonissalaitoksen Vamos-palvelun ja Lapinlahden kunnan yhteishanke toteutui ajalla 1.10.2019-30.4.2022. Hanke tarjosi kotiin vietävää valmennusta sekä yksilö- ja

ryhmävalmennusta 15-29- vuotiaille, työ/opiskeluelämän ulkopuolella oleville siilinjärveläisille ja lapinlahtelaisille nuorille.

Yksilövalmennukseen osallistuneista 51 nuoresta 37% eteni työ/opiskeluelämään (tarkemmat tiedot alla olevassa materiaalipaketissa). Hanke kartoitti nuorille suunnattuja palvelutarpeita ja alueellisia palvelukatveita sekä kehitti alueen nuorten palveluja. Hankkeessa tehtiin huomio, että alueella on tarvetta erityisesti kotiin vietävälle valmennukselle.

Hanke järjesti useita monitoimijaisia yhteiskehittämisen työpajoja, tiivistäen toimijoiden välistä yhteistyötä. Kehittämisen pääteema oli tiedolla johtaminen ja palvelujen vaikuttavuus, johon liittyen hanke koordinoi molempien kuntien peruspalveluiden käyttöön TTL:n Kykyviisarin®, sähköisen työ/toimintakyvyn itsearviointimenetelmän.

Hankkeen materiaalituotokset

Hankkeen loppuraportti, PDF

Hankkeen materiaalipaketti, PDF

Palvelukartta nuorille suunnatuista tuki- ja kuntoutuspalveluista, PDF

Palvelukartta nuorille suunnatuista tuki- ja kuntoutuspalveluista, PDF

Bullet journal -työkirja, PDF

Etsivä nuorisotyö Heini Lintunen 044 740 1367 heini.lintunen@siilinjarvi.fi
Etsivä nuorisotyö Miia Väistö 044 740 1470 miia.vaisto@siilinjarvi.fi
Etsivä nuorisotyö Tiia Pykäläinen 044 740 1146 (opintovapaalla 1.9.-31.10.2023) tiia.pykalainen@siilinjarvi.fi