Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

ISLAB tiedottaa laboratoriossa asioinnista koronavirusepidemian aikana

9.4.2020

Näytteenottoon tulee varata aika. Voit varata tai perua jo varatun ajan:
verkkoasioinnin kautta. Jos olet perumassa aikaa, ilmoita varauksen yhteydessä saamasi varaustunnus.
– soittamalla ajanvarausnumeroon p. 044 717 8888 ma–pe klo 12–14.

Älä tule näytteenottoon, jos sinulla on hengitystieinfektio. Ota tarvittaessa yhteyttä terveydenhuollon päivystysapuun tai omaan hoitoyksikköösi lisäohjeiden saamiseksi.

Vältä käyntiä näytteenotossa, jos sinulla on mitään hengitystieinfektion oireita. Kysy hoitoyksiköstäsi, voitko siirtää näytteenottoa myöhemmäksi. Seuraavissa Pohjois-Savon näytteenottopisteissä emme palvele hengitystieinfektion oireista kärsiviä potilaita:
o Kuopio, Kauppakeskus Apaja
o Rautalampi, terveysaseman laboratorio (näytteenotto tarvittaessa Suonenjoella)
o Siilinjärvi, Vuorelan hyvinvointineuvolan laboratorio
– Ylä-Savon SOTE kuntayhtymä: kaikki alueen näytteenottopisteet (näytteenotto tarvittaessa ITK:sen Infektio-Enskassa; yhteydenotto paikalliseen terveysasemaan)

Jos olet epävarma, voitko käydä turvallisesti näytteenotossa (esim. olet yli 70-vuotias tai kuulut johonkin riskiryhmään), ota yhteyttä hoitoyksikköösi.

Spirometria-aikoja ei voi toistaiseksi varata internetistä tai puhelinajanvarauksen kautta. Kiireellisiin spirometriatutkimuksiin hoitoyksikkö varaa ajan suoraan paikallisesta laboratoriosta. Pyrimme tekemään jo varatut tutkimukset, mutta tutkimusaikoja voidaan joutua perumaan.

Nielunäytteitä emme voi ottaa missään näytteenottopisteessämme epidemian aikana.

Näytteenottajat käyttävät suojavarusteita THL:n ja sairaanhoitopiirin ohjeistuksien mukaisesti. Näytteenottotilojen siivouksesta huolehditaan paikallisen sairaalan tai terveyskeskuksen ohjeiden mukaisesti.

Tutustu tiedotteeseen: Koronavirus COVID-19 tilanteen vaikutus polikliiniseen näytteenottoon (päivitys 9.4.2020)