Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Tarjolla keskusteluapua jaksamisen tueksi

27.5.2020

Koronavirukseen liittyvät poikkeusolosuhteet vaikuttavat meidän jokaisen arkeen. Muutos tuo mukanaan monia kysymyksiä ja voi haastaa henkisiä voimavaroja. Huolta ja ahdistuneisuutta voi helpottaa noudattamalla ja pitämällä kiinni mahdollisuuksien mukaan tavallisista arkirutiineista. Tässä säännölliset nukkuma- ja ruokailuajat ovat tärkeitä. Päivittäinen liikkuminen ja mielekkääseen tekemisiin keskittyminen parantavat myös mielialaa. Mielialan kohentamiseksi on tarjolla monia omahoidon keinoja. Niistä voit lukea lisää ja saada tukea esim. Terveyskylän mielenterveystalon tietopankista.

Keskustelu- ja ohjausapua nuorille

Siilinjärven etsivät nuorisotyöntekijät ja Nuoret pystyy- hanke tarjoavat nuorille keskustelu- ja ohjausapua puhelimitse ja somen eri kanavissa. Yhteystiedot löydät nuoriso- ja kulttuuripalvelun sivuilta.

Siilinjärven seurakunta tukee myös kuntalaisia

Myös Siilinjärven seurakunta tukee kuntalaisia poikkeusoloissa tarjoamalla keskusteluapua huolen ja ahdistuksen tunteeseen. Ota rohkeasti yhteyttä diakonityöntekijöihin tai pappeihin. Yhteystiedot löydät verkosta siilinjarvenseurakunta.fi. Yhteydessä voi olla puhelimitse, mutta myös WhatsApp:lla, sähköpostilla tai verkkolomakkeella. Puhelimitse päivystävän papin tavoittaa numerosta 044 728 612, ma-su kello 8–20.

Valtakunnallinen Kriisipuhelin päivystää 24/7

Tukea tarjoaa myös Valtakunnallinen Kriisipuhelin. Keskusteluapua on tarjolla joka päivä ja yö puhelimitse ja verkossa. Kriisipuhelin päivystää 24 tuntia vuorokaudessa numerossa 09 2525 0111.