Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Koronanäytteenotto

3.12.2020

Korona- eli COVID-19-näytteet otetaan kunnantalon (Kasurilantie 1) etupihalla sijaitsevassa sinisessä kontissa. Näytteenoton hoitaa Itä-Suomen laboratoriokeskus, Islab.

Ajan näytteenottoon voit varata nettiajanvarauksemme kautta Korona ajanvaraus . Varaamalla ajan tätä kautta, annat luvan lähettää tutkimustuloksen tekstiviestillä.

Vanhempi/huoltaja voi varata alle 12-vuotiaalle lapselle näytteenottoajan nettiajanvarauksemme kautta, tunnistautumalla omilla pankkitunnuksilla verkkopalveluun ja varaamalla ajan lapsen omalla nimellä ja henkilötunnuksella. Valitse verkkopalvelusta Edusta henkilöä.

Yli 12-vuotiaille tulee varata aika soittamalla alla oleviin ajanvarausnumeroihin.

Näytteenoton ajanvarausnumero on sama kuin terveyskeskusten vastaanottopalvelujen ajanvarausnumerot: Siilinjärvi 017 402 219 ja Vuorela 017 402 407 ma–pe kello 8–10.

Negatiivisista tuloksista tulee ilmoitus tekstiviestillä. Tuloksen voit myös katsoa omakannasta, kirjautumalla verkkopankkitunnuksilla. Positiivisista tuloksista soitamme aina terveyskeskuksesta. Tulosta odottaessa tulee olla karanteeninomaisissa olosuhteissa.

Arkisin kello 13–20 ja viikonloppuisin kello 10–18 koronatestejä otetaan KYSin testauspisteessä. Huomioithan kuitenkin, että piste palvelee kaikkia Pohjois-Savon alueella olevia vain silloin, kun omalla terveysasemalla ei ole koronatestausta. Varaa testiin aika numerosta 044 711 3013. Puhelimessa saat ohjeellisen testausajan ja ohjeet testiin saapumiseen.