Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Mikä taideteos koristamaan kiertoliittymää? Äänestä suosikkiasi!

Siilinjärven keskustassa sijaitsevaan kiertoliittymään (Kasurilantie 1) haettiin ehdotuksia julkisesta taideteoksesta. Luonnostilausvaiheeseen eteni neljä taiteilijaa / työryhmää, joiden teosluonnokset ovat kuntalaisten nähtävillä 1.–30.11.2022 ajan Siilinjärven kirjastolla ja kunnan verkkosivuilla.

Kuntalaiset voivat kertoa oman suosikkinsa palauttamalla lapun kirjastolla olevaan kyselylaatikkoon tai vastaamalla Siilinjärven kunnan sivuilta löytyvään verkkokyselyyn.

Teosluonnokset esitellään tässä vaiheessa teosten nimillä ja taiteilijat niiden takana julkaistaan myöhemmin. Valintaraati ottaa kyselyn tuloksen huomioon teosvalintaa tehdessään, mutta se ei sido valintaraatia.

Pääset äänestämään suosikkiasi kiertoliittymän taideteokseksi tästä linkistä.

Vaihtoehto A. Harjumaisemassa

Puu, taimi on alku uudelle. Puun paljaat juuret ilmentävät pysyvyyttä ja vahvaa suhdetta kotiseutuun, jatkuvuuteen, paikkaan ja maahan. Tumman graniitin päälle asettuva nuori mänty juurineen ja alla lepäävä jäkälöitynyt kivi muodostavat parin toisilleen. Puun arvokkuutta ja erityisyyttä tuo esiin kultaus, jonka kautta voi löytää yhteyden myös Siilinjärven tunnettuun maamerkkiin, Ilmestys -teokseen.

"Harjumaisemassa" taideteos

Tutustu Harjumaisemassa –teokseen tarkemmin täällä.

Vaihtoehto B. Ihana

Teoksen inspiraationa toimii Siilinjärvi, joka näyttäytyy ulkopuoliselle iloisena ja hyväntuulisena kuntana, jossa huumori ja rento tunnelma ovat arjessa läsnä. Elämänilo, optimismi ja suuri sydän ovat Siilinjärven vetovoimatekijöitä. Ihana on värikäs hyvän mielen teos, joka kuvastaa pirskahtelevaa riemua, ilmoille hörähtävää naurua ja energistä siilinjärveläistä elämänasennetta.

"Ihana" taideteos

Tutustu Ihana -teokseen tarkemmin täällä.

Vaihtoehto C. Taktiikka

Taktiikka -teoksen ajatuksena on pesäpallosta tuttu merkinantoviuhka, jossa on Siilinjärveen ja sen luontoon liittyviä yksityiskohtia. Viuhkan kuuteen eri väriseen lehteen on leikattu kuvioita, joiden teemat viittaavat paikalliseen ympäristöön ja yhteisöön: vesistöt ja supat, saniaislehdot, suolinnut/eläimistö, harjumaasto, lapsi- ja nuorisotoiminta, rakentaminen ja kaivosteollisuus.

"Taktiikka" taideteos

Tutustu Taktiikka –teokseen tarkemmin täällä.

Vaihtoehto D. Taivas täällä maan päällä

Teoksessa pala taivasta on tippunut maahan, sen sirpaleet ovat jääneet pystyyn. Taivaankansi on kivinen maalattu kuori, jossa miljardeja vuosia vanhan mustan kiven raskaus kohtaa taivaansinisen akryylin, luonnollinen keinotekoisen. Teoksen muoto väreilee ja sen kiiltävästä maalipinnasta heijastuu taivas, jonka liikkeiden ja värien mukaan teos näyttää erilaiselta sateella, päivänpaisteella tai yöllä.

"Taivas täällä maan päällä" taideteos

Tutustu Taivas täällä maan päällä –teokseen tarkemmin täällä.