Hyppää sisältöön
90% 95% 100% 110% 120% Tekstin koko
Takaisin etusivulle

Kotona asumista tukevat palvelut

 

Kotona asumista tukevilla palveluilla tuetaan asiakkaan toimintakykyä siten, että hän voi asua turvallisesti kotona mahdollisimman pitkään. Siilinjärvellä kotona asumista tukevia palveluita ovat turvapalvelut, ateriapalvelu, päivätoiminta, sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu ja apuvälinepalvelut. Lisäksi kotona asumista tukevia palveluita tuottavat yksityiset palveluiden tuottajat.

Kunnan tuottamista kotona asumista tukevista palveluista peritään asiakkaalta Asiakasmaksut 1.1.2022 alkaen

Kotona asumista tukevia palveluita voi hakea palveluhakemuksella tai olla yhteydessä ikäihmisten asiakasohjaukseen ja neuvontaan.

Turvapalvelut

Turvapuhelin tukee kotona selviytymistä ja lisää asumisen turvallisuutta. Turvakutsu aktivoidaan rannekehälyttimellä ja se ohjelmoidaan hälyttämään joko omaiselle tai kotihoidon henkilöstölle. Turvapuhelimeen on mahdollista saada myös lisälaitteita, joita ovat esimerkiksi ovihälytin. Turvapalvelun myöntäminen perustuu asiakkaan palvelutarpeen ja toimintakyvyn kokonaisvaltaiseen arviointiin, jonka Siilinjärven kunnassa tekee palveluohjaaja. Turvapalvelun myöntämisen perusteena on sosiaali- ja terveyslautakunnassa vahvistetut myöntämisperusteet. Palvelut tuotetaan yhteistyössä Kuopion kaupungin ja Istekki Oy:n kanssa. Siilinjärven kunnan työntekijät asentavat laitteet.

Turvapalveluiden asiakasmaksut 1.9.2020 lähtien

Puhelinneuvonta ja e-Chat arkisin klo 9-11
044 740 1848

Ateriapalvelu

Ikäihmiset, joka eivät enää itse selviydy päivittäisen ruokansa valmistamisesta on mahdollisuus ateriapalveluun. Kotiin kuljetettavia lämpimiä aterioita toimitetaan Vanhan Pappilan palvelukodin keittiöstä. Lisäksi aterioita toimittavat yksityiset palvelujen tuottajat. Ateriapalvelun tarve arvioidaan palveluohjaajan toimesta puhelimitse tai kotikäynnillä.

Puhelinneuvonta ja e-Chat arkisin klo 9-11
044 740 1848

kotiateriapalvelu ruokalista

Ruokaan liittyvissä palautteissa voit ottaa suoraan yhteyttä Siilinjärven kunnan ruokapalveluihin: ruokapalvelut@siilinjarvi.fi.  Aterioiden tilaukset ja perumiset , Helena Linninen 044 740 1631.

Kuntouttava päivätoiminta

Päivätoiminta on ennaltaehkäisevää ja kuntoutumista tukevaa ryhmätoimintaa, jolla edistetään ikäihmisten toimintakykyä, henkistä vireyttä ja sosiaalisia suhteita. Päivän kulkuun kuuluu aterioiden ja kahvien lisäksi ohjelmaa, joita voivat olla käsityöt, musiikki, keskustelu, pelit ja visailut. Päivätoimintaan hakeudutaan asiakasohjauksen kautta.

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu

Kuljetuspalvelua myönnetään kotona asumisen tueksi harkinnanvaraisin sosiaalisin perustein kahdeksan yhdensuuntaista asiointi- tai virkistysmatkaa kuukaudessa Siilinjärven alueella. Kuljetuspalvelussa peritään yhdensuuntaiselta matkalta vastaavan linja-autotaksan mukainen omavastuuosuus. Sosiaalihuoltolain mukaista kuljetuspalvelua haetaan asiakasohjauksen kautta. Hakemuksen lisäksi sinun tulee toimittaa tarvittavat liitteet, jonka jälkeen palveluohjaaja tekee kotikäynnin.

Sosiaalihuoltolain mukaisten liikkumisen tuen/kuljetuspalveluiden myöntämisohjeet

Siilinjärven alueella liikennöi myös PALI – palveluliikenne, joka tarvittaessa noutaa asiakkaan kotiovelta. Liikenteessä on erityisesti huomioitu iäkkäämpien matkustajien sekä liikuntaesteisten tarpeet, kuten esim. pyörätuolia käyttävät.