Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut

Siilinjärvellä alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten mielenterveyspalvelut on perustasolla keskitetty osaksi perheneuvontapalvelua, silloin kuin koulupsykologin palvelut eivät riitä tai tilanne ei vaadi erikoissairaanhoitoa.

Lasten mielenterveydellisissä asioissa yhteydenotot pyydetään keskittämään perheneuvontapalveluiden ilmoittautumispuhelimeen maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 10 – 11.30 p. 044 740 1612. Lasten mielenterveyden hoidon osalta kyseessä on lähetteellinen palvelu eli hoitoon ohjautumiseen tarvitaan asiantuntija-arvio siitä, että kyseinen lapsi on perustason mielenterveyspalveluiden tarpeessa.

Muissa perheneuvonta-asioissa asiakkaat voivat olla yhteydessä neuvontanumeroon suoraan kuten aikaisemminkin eikä lähetettä vaadita.

Lisäksi Hyvinvointineuvolan alaisuudessa tuotetaan nuorten perustason mielenterveyspalvelua 14 – 17-vuotiaille nuorille kahden sairaanhoitajan toimesta, tarvittaessa myös suoraan yläkouluikäisen omalla koululla. Myös tähän palveluun ohjaudutaan lääkärin arvion perusteella esim. koulu- tai terveyskeskuslääkärin todettua hoidon tarpeen tilanteissa, joissa erikoissairaanhoidon kriteerit eivät täyty.
14-17 vuotiaiden nuorten mielenterveyspalveluihin liittyvissä kysymyksissä yhteyttä voi ottaa suoraan sairaanhoitaja Emma Pitkäseen p. 044 740 2429 ja sairaanhoitaja Minka
Mäkkeliin p. 044 740 1621.