Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Elatusasiat

Elatusapu: Lapsella on oikeus saada elatusta vanhemmiltaan. Jos vanhempi ei muulla tavoin huolehdi lapsensa elatuksesta tai lapsi ei asu vanhempansa luona, vanhemmat voivat sopia elatusavusta. Lastenvalvoja avustaa tarvittaessa vanhempia elatussopimusneuvotteluissa. Lastenvalvoja voi vahvistaa elatussopimuksen silloin, kun vanhemmat ovat elatusavusta yksimielisiä.

Mikäli lapsi, jota elatussopimus koskee, ei asu kummankaan vanhemman luona, tulee vanhempien hakea edunvalvojan sijaista lapsen edustajaksi elatusasiaan (Laki lapsen elatuksesta 5§). Hakemus edunvalvojan sijaisen määräämiseksi löytyy maistraatin sivuilta.

Vanhemmat voivat halutessaan hakea elatuksesta tuomioistuimen päätöksen. Tuomioistuimesta voi hakea päätöksen elatusavusta myös silloin, kun siitä ei synny yksimielisyyttä.

Varallisuusselvitys vanhemmille elatussopimusta varten


Elatustuki:
Lapsella on oikeus saada elatustukea silloin, kun vanhemmalla ei ole elatuskykyä eikä uutta elatussopimusta synny. Elatustukea voi saada, jos elatusvelvollinen on laiminlyönyt elatussopimuksella vahvistetun tai oikeuden päättämän elatusavun maksamisen. Elatustukea haetaan Kansaneläkelaitokselta.

Lisätietoja elatustuesta saa Kansaneläkelaitoksen internetsivuilta (www.kela.fi) tai kansaneläkelaitoksen paikallistoimistoista.

Ajanvaraukset lastenvalvoja-asioissa tapahtuu puhelimitse alla olevina soittoaikoina

lastenvalvoja-asiat, sosiaalityöntekijä
Leena Luostarinen
044 7401 606, soittoaika ma-to klo 10-11
lapsen sukunimen alkukirjaimen mukaan: A-K
etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi

lastenvalvoja-asiat,  johtava sosiaalityöntekijä
Tanja Auvinen   17.08.2022-
044 740 2600, soittoaika ma-to klo 10-11
lapsen sukunimen alkukirjaimen mukaan: L-Ö
etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi

Käyntiosoite: Innocum
Isoharjantie 6, rak. S1,  4. krs, länsisiipi
71800 Siilinjärvi

Postiosoite: Siilinjärven kunta, Hyvinvointineuvola, PL 5, 71801 Siilinjärvi