Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Sijais- ja jälkihuolto

Joskus haasteet ja vaikeudet perheessä voivat olla niin vakavia, että on lapsen edun mukaista järjestää lapsen hoito kodin ulkopuolella. Lapsen sijaishuollolla tarkoitetaan kiireellisesti sijoitetun, hallinto-oikeuden väliaikaisella määräyksellä sijoitetun tai huostaan otetun lapsen hoidon ja kasvatuksen järjestämistä oman kodin ulkopuolella.

Lapsi voidaan sijoittaa sukulaisperheeseen, perhehoitoon, ammatilliseen perhekotiin tai lastensuojelulaitokseen.

Sijaishuollon aikana tuetaan lapsen biologista perhettä ja tehdään yhteistyötä lapsen sijaishuoltopaikan kanssa. Lapsen yhteydenpitoa biologisiin vanhempiin ja muihin lapselle läheisiin ihmisiin tuetaan. Lapselle laadittavaan asiakassuunnitelmaan kirjataan sijaishuollon tarkoitus, tavoitteet sekä lapsen yhteydenpito vanhempiin ja muihin hänelle läheisiin ihmisiin.

Sijaishuolto koskee alle 18-vuotiaita. Sijaishuollon jälkeen sijoituksessa olleella nuorella on oikeus jälkihuoltoon enintään 25-vuotiaaksi asti. Jälkihuollon tuki perustuu yhdessä nuoren kanssa tehtävään jälkihuollon asiakassuunnitelmaan ja siinä sovittuihin tukimuotoihin.

Jälkihuollon esite

Sijais- ja jälkihuollon sosiaalityö

Sosiaalityöntekijään saa parhaiten yhteyttä puhelimitse ja jättämällä tarvittaessa soittopyynnön. Sosiaalityöntekijät ovat tavattavissa ajanvarauksella.

sosiaalityöntekijä, sijaishuolto
Katja Kainulainen
044 740 1608
sosiaalityöntekijä, sijaishuolto
Katja Miettinen
044 740 1865
sosiaalityöntekijä, jälkihuolto
Maiju Kiuru   
044 740 1887

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi. Huomioithan, että arkaluontoista tai salassa pidettävää tietoa emme voi käsitellä suojaamattomassa sähköpostiyhteydessä.