Takaisin etusivulle

Vanhempien vertaistoiminta

Vertaisryhmissä samankaltaisessa elämäntilanteessa olevilla on mahdollisuus ohjaajan tukemana jakaa kokemuksia ja oppia toisiltaan.

VOIKUKKIA-vertaistukiryhmässä sijoitettujen ja huostaanotettujen lasten vanhemmat tapaavat vertaisiaan ammatillisen ohjaajan ja vertaisohjaajien ohjauksessa. Ryhmä on suljettu eli osallistujat ovat samoja koko ryhmäprosessin ajan. Tapaamiskertoja ryhmäprosessissa on kymmenen. VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä sijoitettujen lasten vanhemmille alkaa syyskuussa 2018 Kuopiossa. Päivämäärät ja kokoontumispaikka varmistuvat myöhemmin.

Kasvuryhmä on tarkoitettu VOIKUKKIA -vertaistukiryhmän käyneille sijoitettujen ja huostaanotettujen lasten syntymävanhemmille vahvistukseksi omaan vanhemmuuteen. Ryhmäprosessi koostuu kuudesta kahden tunnin tapaamisesta. Jokaisella tapaamisella käsitellään toiminnallisesti jotain vanhemmuuteen liittyvää teemaa ja tunnetta. Työskentelymenetelminä ovat lyhyet alustukset, pienryhmä- ja parityöskentelyt, harjoitukset ja välitehtävät. Ryhmä muodostuu 5-8 vanhemmasta.

VOIKUKKIA -vertaistukiryhmä Kuopiossa, syksy 2019

Voikukkia -vertaistukiryhmä Kuopiossa
Ryhmä alkaa, kun vähintään neljä vanhempaa on ilmoittautunut. Ryhmäläisten toiveet kokoontumisajoille huomioidaan.

 

Lisätietoja:
perhehoidon koordinaattori
VOIKUKKIA-ohjaaja
Tuija Anttila-Raitanen
044 740 1993
etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi