Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Tuet

Pohjois-Savon lastensuojelun kehittämisyksikkö järjestää tukea sosiaalihuollon ja lastensuojelun asiakasperheille, tuki- ja sijaisperheille ja kuntien lapsiperhepalvelujen ja lastensuojelun työntekijöille.

Vanhemmille, joiden lapsi on sijoitettu pois kotoa järjestetään VOIKUKKIA-vertaistukihenkilötoimintaa sekä VOIKUKKIA -vertaistukiryhmätoimintaa. Sijoitetun lapsen vanhemmalla on mahdollista saada tuekseen yksittäiseen tapaamiseen tai neuvotteluun tai pidempikestoiseen säännölliseen tukityöskentelyyn vertaistukihenkilö. Vanhempia kutsutaan mukaan myös kehittämisyhteistyöhön.

Sijoitetuille lapsille ja sijaissisaruksille on tarjolla vertaistapaamisia ja kehittämistoimintaa.

Tuki- ja sijaisperheille järjestetään retkiä, vertaistapaamisia, mentorointia, työnohjausta ja täydennyskoulutusta.

Kuntiemme työntekijöille toiminne konsultaatioapuna ja työparina tukiperhe- ja sijoitusasioissa. Lisäksi järjestämme kuntien työntekijöille yhteisiä tapaamisia, työkokouksia, moniammatillista konsultaatiota ja täydennyskoulutusta.

Tavallisesti jollekin toimijalle järjestetty tuki auttaa kaikkia osallisia. Yhteisenä tukena pulmallisissa perhehoidon yhteistyötilanteissa järjestämme yhteysneuvotteluja. Perhehoidon eri osapuolten tuki auttaa erityisesti tukiperheessä käyvää tai sijoitettua lasta.

Tulevista tukitapahtumista lisätietoa löydät Ajankohtaista -sivultamme.