Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Tukihenkilötoiminta

Kunta voi myöntää lapselle/nuorelle tukihenkilön sosiaalihuollon tai lastensuojelun asiakkuuden perusteella. Toiminnan tavoitteet sovitaan yhdessä tuettavan, huoltajan, kunnan ja tukihenkilön kesken.

Tukihenkilö voi olla lapsen/nuoren tukena esimerkiksi koulunkäyntiin, kaverisuhteisiin, perhesuhteisiin ja harrastuksiin liittyvissä asioissa. Tapaamiset voivat toteutua tuettavan kotona tai muissa erikseen sovittavissa paikoissa.

Tukihenkilöä valittaessa kiinnitetään huomiota tukihenkilöksi hakeutuvan henkilökohtaisiin ominaisuuksiin ja yhteistyökykyyn. Soveltuvaa koulutusta ja valmiutta osallistua tukihenkilöille ja lastensuojelun toimijoille järjestettäviin koulutuksiin ja vertaistapaamisiin katsotaan eduksi. Tukihenkilöiltä pyydetään nähtäväksi ote rikosrekisteristä ( Laki lasten kanssa toimivien vapaaehtoisten rikostaustan selvittämisestä 148/2014 ).

Pohjois-Savon lastensuojelun kehittämisyksikkö perehdyttää toiminnassaan mukana olevia tukiperhe- ja sijaisvanhempia toimimaan kehittämisyksikön kuntien käytettävissä olevina tukihenkilöinä.

 

Lisätietoa tukihenkilötoiminnasta:

sosiaalityöntekijä
Anna Mehtonen
044 740 1992
etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi