Takaisin etusivulle

Vertaistukihenkilötoiminta

Vanhempien vertaistoiminta

Vertaisryhmissä samankaltaisessa elämäntilanteessa olevilla on mahdollisuus ohjaajan tukemana jakaa kokemuksia ja oppia toisiltaan.

VOIKUKKIA-vertaistukiryhmässä sijoitettujen ja huostaanotettujen lasten vanhemmat tapaavat vertaisiaan ammatillisen ohjaajan ja vertaisohjaajien ohjauksessa. Ryhmä on suljettu eli osallistujat ovat samoja koko ryhmäprosessin ajan. Tapaamiskertoja ryhmäprosessissa on kymmenen.

Kasvuryhmä on tarkoitettu VOIKUKKIA -vertaistukiryhmän käyneille sijoitettujen ja huostaanotettujen lasten syntymävanhemmille vahvistukseksi omaan vanhemmuuteen. Ryhmäprosessi koostuu kuudesta kolmen tunnin tapaamisesta. Jokaisella tapaamisella käsitellään toiminnallisesti jotain vanhemmuuteen liittyvää teemaa ja tunnetta. Työskentelymenetelminä ovat lyhyet alustukset, pienryhmä- ja parityöskentelyt, harjoitukset ja välitehtävät. Ryhmä muodostuu 5-8 vanhemmasta.

Vertaistukihenkilötoiminta

VOIKUKKIA-vertaisohjaajat voivat toimia vertaistukihenkilönä vanhemmalle, jonka lapsi on sijoitettu pois kotoa. Tukihenkilö voi olla vanhemman tukena esimerkiksi sijoitusta suunniteltaessa, asiakassuunnitelma- ja muissa neuvotteluissa ja muissa yksittäisissä tilanteissa tai tukisuhde voi olla pidempikestoinen ja tapaamiset toistua säännöllisesti.

Lapsen sijoittaneen kunnan sosiaalityöntekijä tekee sopimuksen tukihenkilötoiminnasta ja sijoittajakunta maksaa vertaistukihenkilölle korvauksen toteutuneiden tapaamisten mukaisesti.

Alueellamme vertaistukihenkilöasioista vastaa
perhehoidon koordinaattori
Tuija Anttila-Raitanen
044 7401993
etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi