Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Puolesta asiointi

Vammaispalvelut

Toisen puolesta asiointi vammaispalvelussa

Omapalvelussa voi asioida myös toisen henkilön puolesta ja Omapalvelua voivat käyttää Siilinjärven kuntalaiset.

Puolesta-asiointitavat ovat seuraavat:

Valtakirja / yli 18-vuotiaat

Jos olet täysi-ikäinen henkilö ja haluat valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestasi Vammaispalvelun Omapalvelussa. Valtakirjalla voit antaa valtuutuksen kaikkiin vammaispalvelujen palveluihin. Valtakirja palautetaan osoitteella: Siilinjärven kunta, Vammaispalvelut, PL 5, 71801 Siilinjärvi.

Valtakirja, yli 18-vuotiaat

Suostumus / 15 – 17 -vuotiaat

15 – 17 -vuotias voi asioida Vammaispalvelun Omapalvelussa itsenäisesti omilla verkkopankkitunnuksillasi tai voit antaa suostumuksesi viralliselle huoltajallesi asioida puolestasi. Suostumuslomake palautetaan osoitteella Siilinjärven kunta, Vammaispalvelut, PL 5, 71801 Siilinjärvi. Vammaispalvelun työntekijä tarkastaa huoltajuuden väestörekisteristä niin, että huoltajuutta koskevat tiedot ovat oikein. Suostumuksella annettu puolesta-asiointi päättyy, kun suostumuksen antaja täyttää 18 vuotta.

Vammaispalvelujen suostumus, 15-17 vuotiaan

Sitoumus / alle 15 -vuotiaiden huoltajat

Alle 15-vuotiaan virallinen huoltaja, voi asioida lapsensa (huollettavasi) puolesta allekirjoittamalla puolesta-asiointia koskevan sitoumuksen. Sitoumuslomake palautetaan Siilinjärven kunta, Vammaispalvelut, PL 5, 71801 Siilinjärvi. Vammaispalvelun työntekijä tarkastaa huoltajuuden väestörekisteristä niin, että huolta-juutta koskevat tiedot ovat oikein. Sitoumuksella annettu puolesta-asiointi päättyy, kun sitoumuksen antaja täyttää 15 vuotta.

Vammaispalvelujen sitoumus hakemus, alle 15 vuotiaan

Valtakirja, suostumus ja sitoumus käsitellään vammaispalvelujen toimistossa. Puolesta-asioivan henkilön tiedot siirretään Lifecare Effica sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmään ja tiedon viemisestä ilmoitetaan asiakkaalle kirjeellä tai muulla sovitulla tavalla.

Omapalvelun käyttö toisen henkilön puolesta

Asiakastietojärjestelmään merkityn Puolesta-asioinnin jälkeen puolesta-asioiva voi kirjautua omilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella Omapalveluun.

Omapalvelussa puolesta-asioiva henkilö valitsee Puolesta-asiointi -painikkeen. Se avaa puolesta-asioitavan henkilön tiedot ruudulle: puolesta-asioitavalle voi nyt tehdä hakemuksen.

Puolesta-asioinnin voi purkaa milloin tahansa ilmoittamalla siitä kirjallisesti Siilinjärven kunnan vammaispalvelujen toimistoon, osoite: Siilinjärven kunta, Vammaispalvelut, PL 5, 71801 Siilinjärvi.

Lisätietoja puolesta-asioinnista saat vammaispalvelujen sosiaalityöntekijä Anu Laakkoselta, puhelinaika klo 10.00 – 11.00, puhelinnumero 044 740 1605.

Lapsiperheiden palvelut

Toisen puolesta asiointi lapsiperheiden sosiaalipalveluissa

Omapalvelussa voi asioida myös toisen henkilön puolesta ja Omapalvelua voivat käyttää Siilinjärven kuntalaiset.

Puolesta-asiointitavat ovat seuraavat:

Suostumus / 15 – 17 -vuotiaat

15 – 17 -vuotias voi asioida Omapalvelussa itsenäisesti omilla verkkopankkitunnuksilla tai voi antaa suostumuksen viralliselle huoltajalle puolesta asiointiin. Suostumuslomake palautetaan osoitteella Siilinjärven kunta, Lapsiperheiden palvelut, PL 5, 71801 Siilinjärvi. Lapsiperheiden sosiaalipalveluissa huoltajuutta koskevat tiedot tarkistetaan väestörekisteristä niin, että huoltajuutta koskevat tiedot ovat oikein. Suostumuksella annettu puolesta-asiointi päättyy, kun suostumuksen antaja täyttää 18 vuotta.

Lapsiperheiden palveluja koskeva Omapalvelu-suostumus lapsiperheiden sosiaalipalveluissa, 15-17 vuotiaat

Sitoumus / alle 15 -vuotiaiden huoltajat

Alle 15-vuotiaan virallinen huoltaja voi asioida lapsensa (huollettavan) puolesta allekirjoittamalla puolesta-asiointia koskevan sitoumuksen. Sitoumuslomake palautetaan osoitteella Siilinjärven kunta, Lapsiperheiden sosiaalipalvelut, PL 5, 71801 Siilinjärvi. Lapsiperheiden sosiaalipalveluiden työntekijä tarkastaa huoltajuuden väestörekisteristä niin, että huoltajuutta koskevat tiedot ovat oikein. Sitoumuksella annettu puolesta-asiointi päättyy, kun sitoumuksen antaja täyttää 15 vuotta.

Lapsiperheiden palveluja koskeva Omapalvelu-sitoumus lapsiperheiden sosiaalipalveluissa, alle 15 vuotiaat

Omapalvelun käyttö toisen henkilön puolesta

Suostumus ja sitoumus käsitellään lapsiperheiden sosiaalipalveluiden yksikössä. Puolesta-asioivan henkilön tiedot siirretään Lifecare Effica sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmään.

Asiakastietojärjestelmään merkityn Puolesta-asioinnin jälkeen puolesta-asioiva voi kirjautua omilla pankkitunnuksillaan tai mobiilivarmenteella Omapalveluun.

Omapalvelussa puolesta-asioiva henkilö valitsee Puolesta-asiointi -painikkeen. Se avaa puolesta-asioitavan henkilön tiedot ruudulle: puolesta-asioitavalle voi nyt tehdä hakemuksen.

Puolesta-asioinnin voi purkaa milloin tahansa ilmoittamalla siitä kirjallisesti Siilinjärven kuntaan, osoite: Siilinjärven kunta, Lapsiperheiden sosiaalipalvelut, PL 5, 71801 Siilinjärvi.

Lisätietoja puolesta-asioinnista saat lastensuojelupäälliköltä, puhelinnumero 0447401688.

Terveyspalvelut

Mikäli sinulla ei ole käytössäsi verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai varmennekorttia, voit valtuuttaa toisen henkilön asioimaan puolestasi.

Alle 12-vuotiaan huoltaja voi asioida  huollettavansa puolesta. Suomi.fi-valtuutuspalvelun kautta huoltaja voi suoraan nähdä kaikki alle 12-vuotiaat henkilöt, joiden puolesta hän voi asioida. Ohje alle 12-vuotiaan puolesta asiointiin.

Yli 12-vuotias voi antaa itse valtuutuksen läheiselleen puolesta asiointiin. Valtuutuksen voi tehdä Suomi.fi/valtuudet -palvelussa. Valtuuden voi tehdä myös perinteisesti puolesta-asiointilomakkeella. Täytetty lomake palautetaan terveydenhuollon yksikköön, jossa puolesta asioinnin tieto kirjataan potilastietojärjestelmään.

Puolesta-asiointi -lomakkeet:

Valtuutus 12-15 vuotiaan puolesta asiointiin

Valtuutus 15-18 vuotiaan puolesta asiointiin

Valtuutus yli 18 vuotiaan puolesta asiointiin

Puolesta asioinnin peruutus- ja muutoslomake

Täysi-ikäisen suostumus sähköiseen asiointiin