Takaisin etusivulle

Terveyspalvelut

Huomioitavaksi koronavirustilanteessa

Tietoa koronaviruksesta

Valtakunnallisesta puhelinpalvelusta 0295 535 535 ja chatista saa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.  Numerosta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta löydät viimeisimmät tiedot virustilanteesta ja vastauksia yleisesti kysyttyihin kysymyksiin.

Koronavirus aiheuttaa influenssaa muistuttavia hengitystieoireita. Oireita ovat kuume, yskä, hengitysvaikeus, lihaskivut, väsymys ja päänsärky.

Miten toimia, jos sairastuu?

Lieväoireisia kuntalaisia neuvotaan jäämään kotiin ja hoitamaan itseään kotihoidolla ja käsikauppalääkkeillä sekä sopimaan poissaoloistaan suoraan työnantajan kanssa.

Ohjausta ja neuvontaa hoitoon hakeutumiseen liittyvissä kysymyksissä löytyy: Terveyskylän koronabotista ja OmaOlo-palveluista.

Yleisvoinnin huonontuessa, pitkittyneessä tilanteessa ja muissa kiireellisissä tapauksissa tulee olla puhelimitse yhteydessä omaan terveyskeskukseen (numerot alla) tai asiakaspalveluun (p. 044 740 2744).
Siilinjärvi: arkisin klo 8–10, p. 017 402 219
Vuorela: arkisin klo 8-10, p. 017 402 407

Virka-ajan ulkopuolella voi soittaa akuuttivastaanottoon, p. 017 402 281 tai päivystyksen neuvontanumeroon, p. 116 117. Jatkotoimenpiteistä päätetään puhelimessa tapahtuvan hoidon tarpeen arvion perusteella. Päivystysapuun tulee koronavirukseen liittyen soittaa vain, jos vointi on sellainen, että hengitystieinfektion kotihoito-ohjeilla ei pärjää ja lisäksi:
• henkilö on tehnyt ensin oirearvion OmaOlo-palveluista tai
• hengitystieinfektio-oireet ovat jatkuneet yli seitsemän vuorokautta kotihoidossa tai
• henkilölle tulee hengitysvaikeus tai hänen yleistilansa heikkenee
Päivystysapuun ei tule soittaa eristystarpeeseen, näytteenottoon tai sairausloma-asioihin liittyen. Niissä asioissa tulee olla yhteydessä omaan terveysasemaan tai työterveyshuoltoon.

Sosiaali- ja terveydenhuollon kiireetön hoito ja ajanvaraus

Siilinjärven ja Vuorelan terveyskeskuksissa ei tällä hetkellä anneta kiireettömiä vastaanottoaikoja. Kiireelliset asiat hoidetaan normaalisti ja aiemmin annetut kiireettömät ajat pyritään hoitamaan mahdollisuuksien mukaan. Terveyden kannalta tärkeät toimenpiteet pysyvät myös voimassa. Asiakkaiden tulee kuitenkin saapua vastaanotoille terveinä, huolehtia riittävästä turvavälistä ja hyvästä käsihygienista, jotta voimme välttää mahdollisten tautien leviämistä. Mahdollisista muutoksissa tilanteessa tiedotetaan ajanvaranneille asiakkaille suoraan ja muutoksista yleisesti myös verkkosivujen kautta.

Vierailut terveydenhuollon toimipisteissä

Vierailut terveydenhuollon yksiköissä, hoitolaitoksissa, vanhusten ja vammaisten asumisyksiköissä sekä sairaaloissa on kielletty. Mikäli Sinulle tulee asiaa terveydenhuoltoon, tulee sinne olla yhteydessä puhelimitse. Myöskään fysio- ja toimintaterapian tiloihin (toritie 8) ei saa mennä ilman ajanvarausta, vaan yhteyttä otetaan ainoastaan puhelimitse (fysioterapia p. 044 740 2777 ja toimintaterapia p. 044 740 2338).

Apuvälinelainaukset ja palautukset toimitetaan ainoastaan kiireellisissä tapauksissa ja näissäkin tulee ensin olla yhteydessä puhelimitse (apuvälinelainaamo p. 044 740 2228, ma–pe klo 8–11). Myös apuvälinehuoltoihin liittyen tulee olla ensin yhteydessä puhelimitse (apuvälinehuolto, p.044 740 2272, ma–pe klo 8–10).

Hoitotarvikejakelussa asioiminen

Siilinjärven ja Vuorelan terveyskeskuksen hoitotarvikejakelussa asioivien tulee noudattaa alla olevia ohjeita. Hoitotarvikejakelun aukioloajat: Siilinjärvi ma klo 15–16.30 ja pe klo 7–9 ja Vuorela ke 7–8.30. Huom! Huom! Hoitotarvikejakelu on kiinni pe 10.4.20, ma 13.4.20 sekä pe 1.5.20
• Odotustilaan tai jakeluhuoneeseen ei saa tulla sisälle. Ulko-ovissa on ohjeet toimintatavoista.
• Jakeluun otetaan yhteyttä puhelimitse, p. 044 740 2812 tai sähköpostilla hoitotarvike.jakelu@siilinjarvi.fi.
• Hoitotarvikkeet luovutetaan yhteydenotossa sovitulla tavalla. Yli 70 vuotta täyttäneille järjestämme tarvittaessa kotiinkuljetuksen.
• Mikäli sinulla on hengitystieinfektion oireita, pyydä omaistasi asioimaan puolestasi.

Yleistä Siilinjärven terveyspalveluista

Terveyspalvelut tuottaa tai hankkii Siilinjärven kunnan asukkaille kaikki muut sairaanhoidolliset palvelut paitsi kotisairaanhoitoa, joka toteutetaan osana vanhuspalvelujen kotihoitoa.

Tulosalue jakautuu useaan eri tulosyksikköön:

  • Lääkärien ja hoitajien vastaanottopalvelut: Vastaanottopalveluja tarjotaan arkisin sekä Vuorelan, että Siilinjärven terveyskeskuksella. Lisäksi Siilinjärvellä tuotetaan röntgen- ja päivystysluonteiset akuuttivastaanottopalvelut.
  • Sairaalapalvelut: Sisältää vuodeosaston Siilinjärven terveyskeskuksella.
  • Suun terveydenhuollon palvelut: Palvelua tuotetaan arkisin sekä Vuorelan, että Siilinjärven terveyskeskuksella.
  • Kuntoutuspalvelut:  Yksikkö tuottaa fysioterapia-, toimintaterapia- ja puheterapiapalvelut. Lisäksi siellä tuotetaan lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälinepalvelut ja kuntoutuspalvelujen oston.
  • Mielenvireys- ja päihdepalvelut: Yksikkö tuottaa aikuisväestön mielenterveyspalvelut ja terveyskeskustasoiset polikliiniset päihdepalvelut, lukuun ottamatta opiaattikorvaushoitoa, joka tuotetaan vastaanottopalveluissa. Lisäksi yksikkö hankkii päihdepalvelujen ostopalvelut.
  • Neuvolat: Perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvolan sekä äitiys- ja lastenneuvolan yhteystiedot löytyvät Sosiaali- ja perhepalvelujen Hyvinvointineuvola osiosta.
  • Koulu- ja opiskeluterveydenhuolto: Yhteystiedot löytyvät Sosiaali- ja perhepalvelujen Hyvinvointineuvola osiosta.

Tarkemmat tiedot tulosyksiköiden toiminnoista löytyvät yksiköiden sivuilta.

Tutustu esitteeseemme