Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Koronavirus ohjeita

Tietoa koronaviruksesta

Valtakunnallisesta puhelinpalvelusta 0295 535 535 ja chatista saa yleistä tietoa koronaviruksesta. Neuvonta palvelee arkipäivisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.  Numerosta ei saa terveysneuvontaa eikä ohjausta päivystyksellisissä akuuteissa oireissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta löydät viimeisimmät tiedot virustilanteesta ja vastauksia yleisesti kysyttyihin kysymyksiin.

Koronavirus aiheuttaa influenssaa muistuttavia hengitystieoireita. Oireita ovat kuume, yskä, hengitysvaikeus, lihaskivut, väsymys ja päänsärky.

KYS tiedotteet:

https://www.psshp.fi/potilaat-ja-vierailijat/tietoa-koronaviruksesta

THL:n tiedotteet

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Vierailut ja asiointi terveydenhuollon toimipisteissä

Vierailuja terveydenhuollon yksiköissä, hoitolaitoksissa, vanhusten ja vammaisten asumisyksiköissä sekä sairaaloissa tulee välttää. Mahdollisuuksien mukaan vierailuja pyritään kuitenkin järjestämään ulkona. Vierailuista tulee sopia ennakkoon hoitohenkilökunnan kanssa.

Mikäli Sinulle tulee asiaa terveydenhuoltoon, tulee sinne olla yhteydessä puhelimitse. Myöskään fysio- ja toimintaterapian tiloihin (toritie 8) ei saa mennä ilman ajanvarausta, vaan yhteyttä otetaan ainoastaan puhelimitse (fysioterapia p. 044 740 2777 ja toimintaterapia p. 044 740 2338).

Apuvälinelainaukset ja palautukset toimitetaan ainoastaan kiireellisissä tapauksissa ja näissäkin tulee ensin olla yhteydessä puhelimitse (apuvälinelainaamo p. 044 740 2228, ma–pe klo 8–11). Myös apuvälinehuoltoihin liittyen tulee olla ensin yhteydessä puhelimitse (apuvälinehuolto, p.044 740 2272, ma–pe klo 8–10).

Suu-nenäsuojuksen käyttö Siilinjärven terveyskeskuksen tiloissa:

  • Vastaanottokäynnille tai tutkimukseen tulevat potilaat ja saattajat
  • Akuuttivastaanoton odotusaulan potilaat ja saattajat
  • Suun terveydenhuollon odotusaulan asiakkaat ja saattajat
  • Kuntoutukseen tulevat tai apuvälinepalveluita käyttävät asiakkaat ja saattajat
  • Vuodeosastolla vierailevat ja siellä hoidossa olevat potilaat, liikkuessaan osaston ulkopuolella

Suu-nenäsuojuksen käyttö koskee ensisijaisesti yli 15-vuotiaita sekä potilaita, joilla ei ole terveydellistä estettä sen käyttöön. Lasten kohdalla suu-nenäsuojusta voidaan käyttää silloin, kun se on mahdollista. Tarvittaessa suojuksen saa Asiakaspalvelupisteeltä, Akuuttivastaanotolta tai Suun terveydenhuollon toimistolta.