Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Apuvälinepalvelut

HUOM! Sivuja ei päivitetä 1.1.2023 alkaen

Pohjois-Savon kuntien sosiaali- ja terveystoimen, pelastustoimen ja sairaanhoitopiirin palvelut siirtyvät hyvinvointialueen vastuulle 1.1.2023 alkaen. https://pshyvinvointialue.fi/

Siilinjärven kunnan verkkosivuille ei päivitetä enää tietoa sosiaali- ja terveyspalveluista 1.1.2023 alkaen.

Pohjois-Savon hyvinvointialueen vaihde 1.1.2023 alkaen: p. 017 173  311.

 

Apuvälinelainaus

Apuvälineitä lainataan päivittäisissä toimissa selviytymiseen, silloin kun toimintakyky on vamman tai sairauden takia alentunut. Apuvälineet tukevat ihmisen itsenäistä suoriutumista ja mahdollistavat kotona asumista ja osallistumista. Apuvälinepalvelut ovat asiakkaalle maksuttomia.

Apuvälinepalveluissa on lainattavissa tavallisimpia liikkumisen ja päivittäisten toimintojen apuvälineitä kuten kyynärsauvoja, rollaattoreja, polvi-/lonkkaleikatun apuvälinepaketteja, wc-istuimen korotuksia, suihkujakkaroita ja pyörätuoleja.

Apuvälineet lainataan henkilökohtaiseen käyttöön, eikä niitä saa luovuttaa toiselle henkilölle. Asiakas huolehtii apuvälineen kuljetuksesta sekä puhtaana ja käyttökuntoisena pitämisestä. Apuvälineiden huollosta vastaa apuvälineen luovuttaja ja huoltoon liittyvissä asioissa toivomme ennakkoyhteydenottoa puhelimitse apuvälinepalveluihin. Apuvälineet voi palauttaa apuvälinepalvelujen palautushuoneeseen terveyskeskuksen alakertaan arkisin klo 7-15.00.

Yhteystiedot ja aukioloajat

Siilinjärven terveyskeskus
Apuvälinepalvelut
Kasurilantie 5 (lainaamo 3.krs, apuvälineen palautus 1.krs)
71800 Siilinjärvi
044 740 2228
apuvalinelainaamo@siilinjarvi.fi

 

Apuvälineiden lainausajat

ma-pe      09.00-11.00.

Muuna aikana sovitusti ajanvarauksella.


Puhelinpalvelu

ma-pe      08.00-09.00

Apuvälineen palautus

Palautushuone sijaitsee terveyskeskuksen 1.kerroksessa kahvion takana olevalla käytävällä. Palautushuone on avoinna arkipäivisin klo 7-15. Jätä apuväline palautushuoneeseen ja lainaussopimuksen voi laittaa palautushuoneessa olevaan postilaatikkoon. Jos sinulla ei ole lainaussopimusta, kirjoita palautushuoneessa olevalle lomakkeelle apuvälineen käyttäjän henkilötiedot, apuvälineen nimi ja jätä lomake postilaatikkoon.

 

Apuvälinehuolto

Kaikkiin apuvälineiden huoltoon ja asennuksiin liittyvissä asioissa ota yhteys suoraan apuvälinehuoltoon

Asiakkaan on otettava yhteyttä huoltoon, jos apuvälineessä ilmenee pientäkin korjaustarvetta. Apuväline tulee toimittaa itse apuvälinehuoltoon. Pitkäaikaislainassa olevien apuvälineiden määräaikaishuollot on asiakkaan sovittava apuvälinehuollon kanssa. Huolto suoritetaan vuoden välein. Määräaikaishuoltoja tarvitsevia apuvälineitä ovat pyörätuolit, pyörälliset suihkutuolit, henkilönostolaitteet ja sähkösäätöiset sängyt.

 

Linkit:

Apuvälineiden luovutusperusteet