Takaisin etusivulle

Apuvälinepalvelut

Yhteystiedot

Kasurilantie 3, alakerta käynti takapihan kautta
044 740 2228

Avoinna
ma–ke ja pe klo 8–10
to klo 14–16

Apuvälineiden sovitus ja lainaus onnistuu apuvälinepalvelun aukioloaikoina ilman ajanvarausta.
Apuvälinepalvelut ovat maksuttomia.

Tarjoamme apuvälineitä lainaan tukemaan liikkumista ja päivittäisistä toiminnoista selviytymistä. Apuvälineitä ovat esimerkiksi kyynärsauvat, kävelykepit, WC-korokkeet, sängynjalankorokkeet, pyörätuolit ja erilaiset kävelytelineet. Apuvälineitä myönnetään lyhyt- ja pitkäaikalainaan erilaisin perustein.

Lyhytaikalaina

Apuvälineen lyhytaikaiseen lainaukseen et tarvitse lähetettä. Laina-aika sovitaan tapauskohtaisesti. Apuvälineitä haettaessa tulee hakijalla tai hänen edustajallaan olla mukanaan käyttäjän henkilötiedot (nimi, henkilötunnus, osoite ja puhelinnumero).

Pitkäaikalaina

Pitkäaikalainan eli lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineiden luovutuksen edellytyksenä on sellainen lääketieteellisin perustein todettu sairaus, vamma tai kehitysviivästymä, joka heikentää potilaan toimintakykyä ja vaikeuttaa hänen itsenäistä selviytymistään (sosiaali- ja terveysministeriön asetus 19.12.2011). Apuvälineiden tarve ja hyöty arvioidaan tapauskohtaisesti lääketieteellisin perustein. Apuvälineet pitkäaikalainaan myöntää se taho, jolle potilaan pääasiallinen hoitovastuu kuuluu. Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri myöntää mm. kuulokojeet, erikoissilmälasit, hengityshoitolaitteet, sähköpyörätuolit, kommunikoinnin apuvälineet ja ympäristöhallintalaitteet

Huolto

Kasurilantie 3
044 740 2272
044 7402 886
Huollon päivystysaika:

ma–pe klo 8– 9

Lainaksi annettujen apuvälineiden huolloista on sovittava etukäteen puhelimitse. Asiakkaan on otettava yhteyttä huoltoon, jos apuvälineessä ilmenee pientäkin korjaustarvetta. Mahdollisuuksien mukaan apuväline tulee toimittaa itse apuvälinehuoltoon.

Pitkäaikaislainassa olevien apuvälineiden määräaikaishuollot on asiakkaan sovittava apuvälinehuollon kanssa. Huolto suoritetaan vuoden välein. Määräaikaishuoltoja tarvitsevia apuvälineitä ovat pyörätuolit, pyörälliset suihkutuolit, henkilönostolaitteet ja sähkösäätöiset sängyt.

Linkit:

Apuvälineiden luovutusperusteet