Takaisin etusivulle

Fysioterapia

 

Ajanvaraus

Ma – Pe klo 8.00 – 9.00
044 740 2777

Käyntiosoite
Siilinjärvi: Toritie 8
Vuorela: Vuorelantie 6

Postitusosoite
Kasurilantie 3
PL 21
71801 Siilinjärvi

Fysioterapiassa arvioidaan asiakkaan terveyttä, liikkumista, toimintakykyä ja toimintarajoitteita hänen toimintaympäristössään. Arvion perusteella asiakas ohjautuu yksilö- tai ryhmäterapiaan. Fysioterapian menetelmiä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta, terapeuttinen harjoittelu, manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä apuvälinepalvelut.

Fysioterapiaa toteutetaan Siilinjärven kunnan toimipisteissä: Siilinjärvellä, Vuorelassa, vuodeosastollavanhusten asumispalveluissa sekä koti- päiväkoti- tai koulukäynteinä. Fysioterapiaan tarvitaan lääkärin, terveydenhoitajan, sairaanhoitajan tai erikoissairaanhoidon lähete. Lähetteen saanut asiakas varaa itse ajan fysioterapiaan.

Fysioterapeuttien yhteystiedot 


Kuntosalin omatoimiharjoittelu

Kuntosalin omatoimisen käytön voi aloittaa ohjauskäynnin jälkeen kuntosalin omatoimiharjoitteluaikoina. Salin käytän ohjauksen toteuttaa joko oma fysioterapeutti tai asiakas voi osallistua yleiseen ohjaustilaisuuteen torstaisin klo 9-10.00.


Fysioterapian suoravastaanotto

Fysioterapeutin suoravastaanotto on tarkoitettu yli 18-vuotiaille asiakkaille, joilla on alle 3 kk kestänyt tuki- ja liikuntaelinvaiva. Asiakkaat ottavat yhteyttä vastaanoton hoitajaan, joka puhelimessa toteuttaman hoidon tarpeen arvion pohjalta ohjaa asiakkaan joko lääkärin vastaanotolle tai fysioterapeutin suoravastaanotolle. Halutessaan asiakas pääsee lääkärin vastaanotolle.

Suoravastaanoton palautelomake 

Kaatumisen ehkäisy

Kaatumisia ja kaatumistapaturmia voidaan tehokkaasti ehkäistä. Parhaimmillaan kaatumisten ehkäisy on ennakointia: poistetaan hyvissä ajoin tekijöitä tai vähennetään sellaisten tekijöiden vaikutusta, jotka voivat lisätä iäkkään alttiutta kaatumisille. Ohjeita kaatumisten ennaltaehkäisyyn Pysytään pystyssä – oppaasta ja videosta muistuttamaan meitä jokaista kaatumisten ehkäisystä. Lihasvoima- ja tasapainoharjoitteita löytyy Otago – harjoitteluohjelmasta.

 

Oppaat

Hoida selkääsi – opas

KKI- kunto – opas 60+

Kävely kevyemmäksi – opas

Liikuntapiirakka

Nivelrikko – opas

Raskausajan rankaopas

Raskauden jälkeinen liikunta, Liikkeelle omaa kehoa kuunnellen – opas

 

Linkit

Aivoliitto

Hengitysliitto

Neuroliitto

Selkäkanava

Sydänliitto

Terveyskylä

UKK-instituutti

 

Lasten fysioterapia

Siilinjärvi
Toritie 8
044 740 2811Vuorela
Vuorelantie 6
044 740 2817

Lasten fysioterapiassa arvioidaan ja tuetaan lapsen toiminta- ja liikkumiskykyä sekä arkeen osallistumista. Varhaisella puuttumisella pyritään edistämään lapsen motorista kehitystä ja osallistumisen mahdollisuuksia vanhempia ohjaamalla, eripituisilla fysioterapiajaksoilla ja tarvittaessa apuvälinein.

Fysioterapiaan tarvitaan terveydenhoitajan, lääkärin, toimintaterapeutin, puheterapeutin tai psykologin lähete. Osa lapsista ohjautuu fysioterapiaan erikoissairaanhoidon tai muun yhteistyötahon lähetteellä. Vauvoille terveydenhoitajat varaavat ajat suoraan fysioterapeuttien ajanvarauskirjoille. Isommille lapsille vanhemmat varaavat ajan fysioterapian ajanvarauksen kautta: 044 740 2777

Oppaat

Aistirikas arki opas

Aistisäätely kehittyy – opas

Lasten jalkaterä – opas

Motoriikkaharjoitteet

 

 

Linkit

Terveyskylä – Liikunnallinen kehitys

Terveyskylä – Motoriikan poikkeavuudet