Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Asuminen ja asumisen tuki

Sosiaalihuoltolain mukaiseen kunnan asumispalveluun on oikeus henkilöllä, joka erityisestä syystä tarvitsee apua tai tukea asunnon tai asumisensa järjestämisessä. Sosiaalihuoltolaki on ensisijainen erityislakeihin nähden.

Asumispalveluilla tarkoitetaan palvelu- ja tukiasumisen järjestämistä ja erilaisia tuki- ja palvelutoimintoja, jotka mahdollistavat itsenäisen asumisen. Tukiasumisella pyritään auttamaan lyhytaikaisesti päihde- ja mielenterveysongelmaisten, vankilasta vapautuneiden tai muista syistä asunnottomiksi jääneiden henkilöiden asumiseen liittyvissä asioissa. Asunnottomiksi jääneitä autetaan asumisen järjestämisessä ja tarvittaessa pyritään turvaamaan tilapäinen asuminen jossain asumispalveluyksikössä.

Tukiasumista voidaan käytännössä järjestää omassa asunnossa tai muussa asumisyksikössä yksilöllisten tarpeiden mukaan. Asumispalveluja järjestetään kriisiasunnossa ja ostopalveluna. Siilinjärven kunta ostaa tukiasumispalveluja yksityiseltä ja kolmannelta sektorilta.

Aikuissosiaalityön sosiaalityöntekijät tekevät tukiasumisesta päätökset. Lisätietoja voi tiedustella sosiaalityöntekijöiltä.

Yhteystiedot

sosiaalityöntekijä

044 740 1603
Puhelinaika 10.00-11.00

sosiaalityöntekijä

044 740 1787
Puhelinaika 10.00-11.00

sosiaalityöntekijä
Riikka Pajula
päihde- ja mielenterveyssosiaalityö
044 740 2311
puhelinaika 9.00 – 10.00

etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi