Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Naisten joukkotarkastukset

Kohdunkaulan syövän seulonnat

Kohdunkaulan syövän seulontanäytteeseen kutsutaan kaikki 30 – 65 vuotiaat naiset 5 vuoden välein. Kutsu tulee syntymävuoden perusteella ja käynti on maksuton. Kutsun mukana on esitietokaavake, joka pyydetään täyttämään ja ottamaan mukaan vastaanotolle.

Mikäli olet seulontaikäinen etkä ole saanut kutsua seulontaan seulontavuoden syyskuun loppuun mennessä, ole yhteydessä neuvolaan.

Seulontakäynnillä kohdunkaulasta otetaan HPV- ja PAPA-näytteet. Jos HPV-testin tulos on positiivinen, tutkitaan myös PAPA-näyte, minkä jälkeen päätetään jatkotoimista. Seulontanäytteen avulla mahdollinen syövän esiaste voidaan todeta ja hoitaa niin varhaisessa vaiheessa, että syöpä ei pääse lainkaan kehittymään. Kaikki seulontakäynnillä ilmenevät seikat ovat luottamuksellisia.

Joukkoseulontanäytteitä otetaan Siilinjärven äitiys- ja perhesuunnittelu(ehkäisy)neuvolassa.

Ajan voi varata joko puhelimitse tai eTerveyspalveluiden kautta.

Yhteystiedot

Siilinjärven äitiysneuvola

Siilinjärven perhesuunnittelu- ja ehkäisyneuvola

Linkkejä

Hyvä tietää kohdunkaulansyövän seulonnoista -esite

Osallistu seulontoihin

Youtube video ”Tervetuloa seulontaan”

 

Mammografia-seulonnat

Mammografia eli rintasyövän seulontatutkimuksen kutsutaan 50-69 vuotiaat joka toinen vuosi. Kutsu tulee syntymävuoden perusteella ja käynti on maksuton. Seulonnan avulla pyritään löytämään rintasyöpä varhaisessa vaiheessa. Mammografiaseulonnat tehdään Kuopiossa Terveystalolla.

Linkkejä

Osallistu seulontoihin