Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Asunnon muutostyöt sekä asuntoon kuuluvat välineet ja laitteet

Vaikeavammaisella henkilöllä on mahdollisuus saada tukea päivittäistä selviytymistä helpottavien asunnon muutostöiden tekemiseen tai asuntoon kuuluvien välineiden ja laitteiden hankintaan. Vaikeavammaiseksi katsotaan henkilö silloin, kun hänellä on erityisiä vaikeuksia vakituisessa asunnossaan liikkumisessa ja päivittäisissä toiminnoissa selviytymisessä.

Asunnon muutostöinä korvataan vamman vaatimat välttämättömät muutostyöt asunnossa ja sen välittömässä lähiympäristössä. Välttämättömät muutostyöt ovat maksuttomia.

Vaikeavammaiselle henkilölle voidaan kustantaa asuntoon kiinteästi asennettavia välineitä tai laitteita, esimerkiksi nostolaite, ovenavauslaite, ovipuhelin, kuulo- ja kuulonäkövammaisille tarkoitettu optinen hälytinjärjestelmä ja kiinteä induktiosilmukka sekä tekstipuhelin.

Hakemukset asunnon muutostöistä ja asunnon välineistä ja laitteista tehdään Siilinjärven kunnan sosiaali- ja vammais-palveluyksikköön. Hakemuksiin liitetään lääkärinlausunto ja fysioterapeutin tai muun asiantuntijan lausunto haettavista muutostöistä tai asunnon välineistä ja laitteista sekä vaikeavammaisuudesta.

Palveluhakemus

Yhteystiedot

Eeva Flygare
sosiaalityöntekijä
puh. 044 740 1604

Anu Laakkonen
sosiaalityöntekijä
puh. 044 740 1605

Sosiaalityöntekijöiden puhelinaika 10.00-11.00
sähköposti: etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi