Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Neuvonta ja ohjaus

Vammaispalvelulaki määrittelee ne palvelut ja taloudelliset tukitoimet, joita kunta järjestää vammaiselle henkilölle. Sosiaali- ja vammaispalveluiden sosiaalityöntekijät vastaavat vammaispalvelulain mukaisten palvelu- ja tukihakemusten käsittelystä.

Vammaispalvelujen tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan jäsenenä sekä poistaa vammaisuuden aiheuttamia esteitä ja haittoja.

Vammaispalvelulain mukaisissa palveluissa ja taloudellisissa tukitoimissa on jatkuva hakuaika. Vammaispalveluhakemuksia saa sosiaali- ja vammaispalveluiden asiakaspalvelupisteestä ja kunnan www-sivuilta. Hakijan tuloja ja varallisuutta ei palveluja myönnettäessä huomioida, vaan lähtökohtana on aina vamman tai pitkäaikaisen sairauden aiheuttama haitta. Vammaispalvelulain mukaisia palveluja ja tukitoimia järjestetään silloin, kun vammainen henkilö ei saa riittäviä ja hänelle sopivia palveluja tai etuuksia muun lain nojalla.

Lisätietoja vammaispalvelulain mukaisista palveluista ja taloudellisista tukitoimista saa sosiaali- ja vammaispalveluiden sosiaalityöntekijöiltä sekä sosiaali- ja vammaispalveluiden palveluohjaajalta.

Infoa henkilökohtaisen avun asiakkaalle suojaimista COVID-19-viruksen aikana

Sähköinen yhteydenottolomake

Palveluhakemus

Vammaispalveluohje 1.6.2013 alkaen

Yhteystiedot

sosiaalityöntekijä
Eeva Flygare
044 740 1604

sosiaalityöntekijä
Anu Laakkonen
044 740 1605

Sosiaalityöntekijöiden puhelinaika 10.00-11.00
etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi