Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Eloviikon huipennus

5.8.2022 - 7.8.2022

Eloviikko huipentuu Sandels -markkinoihin ja hyväntekeväisyysjalkapallo-otteluun Ahmon kentällä la 6.8. klo 18.00 – 19.30, jossa vastakkain asettuvat valtakunnallinen kulttuuri- ja urheiluseura FC Kynä ja siilinjärveläinen AC KulttuuRilla.

FC KulttuuRillaa vastaan asettuva urheilu- ja kulttuuriseura FC Kynä ry on 2000-luvun alussa perustettu suomalaisten kirjailijoiden jalkapalloseura. Pelaajia FC Kynän joukkueeseen ovat ilmoittautuneet Juha Kanerva (tietokirjailija), Mikko Knuuttila (tietokirjailija), Aki Ollikainen (prosaisti), Esa Mäkijärvi (kirjailija), Ilkka Levä (tietokirjailija), Joonas Konstig (prosaisti), Heikki Valkama (kirjailija), Ari Virtanen (tietokirjailija), Miikka Kaskinen (toimittaja, IS), Janne Vakio (Cmore draama) ja Mika Wickström (kirjailija).

Kotijoukkueessa nähdään mm. kunnanjohtaja Vesa Lötjönen, kirjailija-toimittaja Mikko Vehviläinen ja Uutis-Jousen päätoimittaja Jussi Kumpulainen. Ottelun selostaa Atik Ismail ja paikalla nähdään myös vannoutunut urheilumies, Sakari Kuosmanen. Pelattava jalkapallo-ottelu on katsojille ilmainen ja se pelataan Ahmon nurmikentällä.

20-vuotista taivaltaan juhliva FC Kynä kohtaa tänä syksynä vielä ainakin Eduskunnan urheilukerhon ja Ylen joukkueet. Suomalaisista kirjailijoista koostuva joukkue ei pelaa liiton alaisissa sarjoissa vaan ainoastaan näytös- ja hyväntekeväisyyspelejä.

Ottelulla kerätään varoja siilinjärveläisten lasten ja nuorten kulttuurikasvatuksen hyväksi. Ottelua ovat tukeneet Yara, Siilinjärven KotiPolku, Maineprint, LC Sandels, Siilinjärven kunta, Kiho ja Uutis-Jousi. Ottelun ja Eloviikon järjestää siilinjärveläinen kulttuuriyhdistys KulttuuRilla.