Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle
Näkymä osastohuoneesta

Harjamäkiset-esitys sairaalamuseolla

15.6.2021 - 14.8.2021

Kesäaukiolo ajalla 15.6.-14.8. ti-pe 10-17 ja la 10-14
Huom. Suljettu juhannusaattona ja -päivänä

Pääsylipun hintaan sisältyy Teatteri Vivateksen Harjamäkiset-esitys, joka aukeaa QR-koodeja skannaamalla kävijän omassa mobiililaitteessa. Esitys oli suosittu ja pidetty ennen koronaa museon tiloissa esitettynä. Nyt esitys on museovieraiden koettavana tallenteena! Kannattaa ladata QR-koodien skannaamiseen tarvittava sovellus valmiiksi mobiiliin.

”Vuoropuhelua” on tämän kesän vaihtuva näyttely, jossa nähdään rinnakkain taideteoksia Kysin kokoelmasta ja Harjamäen sairaalan entisten potilaiden töitä. Lisäksi nähtävänä on Kysin kokoelmista Harjamäen sairaalan henkilökunnan komeita muotokuvia.

Perusnäyttely kuvaa vuosina 1926-1997 toimineen Harjamäen mielisairaalan historiaa. Esille tuodaan niin potilaiden kuin hoitohenkilökunnankin näkökulma. Samalla tarkastellaan psykiatrian ja psykiatristen hoitojen historiaa sekä kehittymistä Suomessa.

Pääsymaksut, käteinen/maksukortti
Huom. Emme kuulu Museokortti-järjestelmään

Aikuinen, alkaen 16 v. 5 €/hlö
Lapsi 5-15 v. 3 €/hlö
Opiskelija 3 €/hlö, opiskelijakortilla
Ryhmälippu, min. 10 hlö 3€/hlö
Opastusmaksu 20 €/krt/ryhmä
Suositellaan kasvomaskien käyttöä!

Esteettömyys
Museoon pääsy mahdollista hissillä, joka sijaitsee rakennuksen toisessa päässä esteettömän sisäänkäynnin lähellä. Hissin käyttötarpeesta kannattaa ottaa yhteyttä henkilökuntaan etukäteen, jotta asiakasta voidaan tulla vastaan! Hissi ei ole aina auki. Esteetöntä WC:tä ei ole.

Yhteystiedot ja osoite
Tiedustelut: kulttuuri@siilinjarvi.fi, puh. 044 740 1318
Käyntiosoite: Isoharjantie 4, 71800 Siilinjärvi