Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Kahville! -näyttely

12.2.2018 - 19.3.2018

Suomi100-juhlavuoden aikana Siilinjärvellä kiersi KAHVIKUPPIHAASTE, jolla kuntalaisia kannustettiin kahvittelemaan yhdessä. Haasteen tavoitteena oli lujittaa yhteisöllisyyttä hauskalla tavalla ja saada ihmiset yhteen perisuomalaisen tavan kautta, kahvia juoden. Samalla kerättiin kahvikuppilahjoituksia Pöljän kotiseutumuseon esinekokoelmaan, joita saatiin 25 kappaletta.

Kahville! –näyttelyssä on nyt esillä kaikki lahjoituksena saadut astiat. Joukkoon mahtuu mm. Arabian vanhoja retrohenkisiä kahvikuppeja, kuten myös hauskoja, uudempia kahvimukeja. Jokaiseen astiaan liittyvät tarinat ja taustatiedot on kirjattu muistiin. Nämä tarinat tekevät kahvikupeista yksilöitä, joilla on ollut tärkeä merkitys omistajalleen. Kupit kertovat tarinoita esimerkiksi Suomen itsenäistymisestä, evakkojen saapumisesta, yhdistystoiminnasta Siilinjärvellä ja monien ihmisten elämän henkilökohtaisista vaiheista. Tarinoita ja taustatietoja on tarkemmin luettavissa näyttelyssä olevasta vihkosesta.

KAHVIKUPPIHAASTE onnistui tavoitteessaan hyvin ja se osoitti, kuinka tärkeä tapa kahvittelu on meille suomalaisille. Kahvittelu on hyvä tapa kohdata työkaveri, ystävä tai tuttava. Hyviä kahvihetkiä! Ja tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!

Kahvikuppihaasteen ja näyttelyn järjestää Siilinjärven kulttuuritoimi