Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Kun kiire katosi -näyttely

7.7.2020 - 30.7.2020

Kesävieraat 2020 – Näyttely, KUN KIIRE KATOSI

Keramiikkaa, kuvaa ja kukkia, pandemiakevään synnyttämiä teoksia ja tunteita kahdeksalta taiteilijalta ja muotoilijalta
Näyttely avoinna 7.7.-30.7.2020 ti-pe 11-17, la 11-14, su 12-15 – näyttelyyn vapaa pääsy!
Studion Vintti, Kaatrontie 13 Lassila, Pöljä

Kiire katosi monelta taiteilijalta hetkessä. Kun opetustyöt, näyttelyt ja tapahtumat peruttiin eikä matkustamaan päässyt, jäi monelle tavallista enemmän aikaa luovaan työhön! Luovan kevään jälkeen, kukkaansa puhjenneessa kesässä, nähdään kesänäyttelyssä pandemian synnyttämiä teoksia, sen jättämiä jälkiä sielun syövereihin, teoksia, jotka kuvastavat erikoisen kevään pintaan nostamia tuntoja, sekä teoksia, jotka yksinkertaisesti kutsuvat rauhoittumaan. Näyttelyn taiteilijat ovat muotoilijoita ja kuvataiteilijoita, useimmat myös opettavat.

Anna Pohjalainen kertoo tarkastelleensa kevään piirroksissaan omaa perhettä, omien tilojen rakentumista, niihin sulkeutumista, sekä toisaalta yhdessä olemista ja hyvien asioiden näkemiseen herkistymistä. Riikka Kaartinen ammentaa tematiikkansa luonnosta ja sen eläimistä, lisäten veistosmaisiin teoksiinsa satua ja magiaa. Albina Pönniö veistää tunteita ja tarinoita saveen. Jenni Linnoven omat teokset näyttelyssä, kuvat keramiikalla, vievät veden ääreen ja laineiden liplatukseen.

Kesällä nähdään monia Keramiikkastudion kesissä ennen näkemättömiä tekniikoita, taitoa ja taiteen materiaaleja. Keraamikko Susanna Hotari tuo näyttelyyn uutukaisia uniikkeja posliinivalaisimia.  Juha – Pekka Pohjalaista kiehtoo viiva käsitteellisenä elementtinä sekä viivan yksityiskohdat. Vessaremontin ylijäämäkaakelit ovat muuntautuneen hänen käsissään raapetöiksi!  Annaleena Huhtaniska antaa teosten muotoutua mielessään kaikessa rauhassa. Hänen mukaansa lapsuuden leikit jatkuvat taiteena. Näyttelyyn hän tuo esinekoosteita kirpputorilöydöistä. Mukana näyttelyssä on myös floristi! Satu Mononen rakentaa teoksia luonnon materiaaleista ja kukista.

Ennen näyttelyn avautumista myymälä avoinna arkisin työaikaan. Näyttelyn aikaan ti-su.

 

Keramiikkastudion kävijöille suositellaan Pöljältä muutakin: kulttuuripolun kiertämistä, Kotiseutumuseota, uimarantaa ja leikkipuistoa sekä Pöljän Pysäkkiä nuorten kesäkahvioineen ja uutta Pöljän kotaa.

Keramiikkastudio Jenni Linnove, Studion Vintti, Kaatrontie 13, 71820 Pöljä

Lisätietoja p. 050 378 8263
www.jennilinnove.fi