Takaisin etusivulle

Veikko Ahvenaisen harmonikkakonsertti 9.2.2020

Veikko Ahvenaisen odotettu harmonikkakonsertti järjestetään Suininlahden koululla maanantaina 3.2.klo 19.00. Konsertissa esiintyvät Kuopiossa syntynyt harmonikkalegenda Veikko Ahvenainen ja hänen puolisonsa Carina Nordlund, Riistaveden Hanuristit ja Jari Ovaskainen, Savon Harmonikkaklubi ja Savonia yhtye. Konsertin järjestelyissä on mukana myös Siilinjärven kulttuuritoimi.

Veikko Ahvenainen täytti viime vuonna 90-vuotta. Mestarin juhlakonsertit pidettiin muun muassa Kuopiossa ja Finlandia-talossa. Savolaispojan taiteilijaura on hämmästyttävä ja vailla vertaa. Hän alkoi esiintyä soittokeikoilla jo 10-vuotiaana Savossa. Ensimmäisen soolokonserttinsa hän soitti Kuopion kaupungintalossa vuonna 1948 ja siitä lähtien hän on antanut yhteensä noin 5000 soolokonserttia mm. Yhdysvalloissa, Japanissa, Kiinassa, entisessä Neuvostoliitossa ja Euroopan eri maissa. Korkeasta iästään huolimatta mestari on edelleenkin huippukunnossa. Uusia sävellyksiä ja levytyksiä tulee tasaiseen tahtiin. Niitä on jo peräti 1067 kappaletta. Presidentti Tarja Halonen on palkinnut hänet arvostetulla Pro Finlandia-mitalilla vuonna 2010.

Väliajalla julkistetaan Veikon 90v-Juhla-albumi. Kolmen levyn kokoelma sisältää 70 mestarin parhaita levytyksiä vuosilta 1955-2019. Uransa aikana hän on levyttänyt huikeat 1067 kappaletta. Konsertissa on saatavana myös Veikon kirjoittama suosittu kirja Hanurini muistoja, joka kertoo uskomattoman tarinan savolaispojan tiestä maailman konserttilavoille.

Konsertti on hieno elämys kaikille musiikin ystäville.

Koulun tukioppilaiden puffetti

Lippuja myydään ovelta!