Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Siilinjärvi on mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

19.4.2024

Siilinjärvi on mukana Ylen järjestämässä valtakunnallisessa Miljoona roskapussia -kampanjassa. Kampanja alkaa 15.4. ja päättyy 5.6.2024. Kampanjan tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskia sekä vähentää välinpitämättömyyttä ympäristön roskaamista kohtaan.

Kampanjassa mukana olevat kunnat ja kaupungit sekä järjestöt ja yhteisöt kannustavat asukkaitaan tai jäseniään osallistumaan roskien keräämiseen. Lue lisää kampanjasta Ylen sivuilta.

Osallistu kampanjaan

Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa itsenäisesti tai yhdessä vaikkapa perheen tai kaveriporukan kanssa. Kerätyt roskapussit voi merkitä Ylen sivuilla olevaan laskuriin sen paikkakunnan kohdalle, mistä roskapussit on kerätty. Roskapussin kokoa ei ole määritelty.

Miljoona roskapussia -kampanjaan voi osallistua jokainen huolimatta siitä, onko oma asuinpaikkakunta kumppanina. Kampanjaan ei tarvitse erikseen ilmoittautua. Laskuri on auki kampanjan ajan osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia. Tutustuthan etukäteen myös roskien keruuohjeeseen (turvallisuusohje, pdf).

Lainaa roskapihtejä kirjastosta

Roskapihtejä on lainattavana Siilinjärven kirjastolta. Roskapihtien laina-aika on kaksi viikkoa ja niitä lainataan kirjastokortilla. Roskapihdit jäävät kirjastoon lainattaviksi myös Miljoona roskapussia -kampanjan jälkeen.

Lisäksi kampanjaan osallistuville on saatavilla roskapusseja kirjaston lainaustiskiltä sekä kunnan infopisteeltä.

Kerätyt roskat

Kerättyjä roskia pyydetään mahdollisuuksien mukaan viemään omaan tai taloyhtiön roskikseen, sillä esimerkiksi puistoissa olevat roska-astiat ovat melko pieniä ja täyttyvät nopeasti.

Roskatalkoot

Myös roskatalkoita varten voi lainata roskapihtejä ja noutaa roskapusseja kirjastolta. Roskatalkoiden osalta voi roskapussien noudosta sopia Siilinjärven kunnan puistotyönjohtaja Marjo Rissasen kanssa 044 740 1515.