Takaisin etusivulle

Ajankohtaista

Savoon haetaan vähähiilisen liikkumisen ratkaisuja – ensimmäinen hakukierros auki 3.3.-30.4.2020.

Navitas Kehitys Oy on avannut tarjouskilpailun vähähiilisten kokeilujen toteuttamiseksi. Kokeiluja toivotaan toteutettavaksi eri puolille hankealuetta, erilaisten vähähiiliseen liikkumiseen liittyvien tuotteiden, palveluiden ja toimintamallien kokeilemiseksi. Kokeiluilla pyritään löytämään uusia tapoja toteuttaa liikkumista kuntien sisällä tai kuntien välillä. Työmatkapendelöinti on vilkasta muun muassa Siilinjärven ja Kuopion välillä ja kuntien sisällä erimittaisia matkoja tehdään pääsääntöisesti henkilöautoilla. Yhtä kokeilua rahoitetaan enintään 5 000 eurolla. Kokeiluun voi osallistua taho, jolla on Y-tunnus. Lisätietoja Navitas Kehitys Oy.

***************************************************************************************

Siilinjärven kunnalle laaditaan ilmasto-ohjelma Kestävän energiankäytön, materiaalitehokkuuden ja ilmaston seudullinen toimintasuunnitelma (KESTO) -hankkeessa vuosina 2020 – 2021. Ilmasto-ohjelmassa asetetaan tavoitteet kunnan ilmastotyölle ja laaditaan konkreettiset toimenpiteet ilmastotavoitteisiin pääsemiseksi sekä mittarit niiden seuraamiselle. Hankeen toteuttajana toimii Siilinjärven osalta Navitas Kehitys Oy. Lisätietoja hankesivuilta.

Marraskuussa 2019 aloitettiin ilmanlaatumittaukset Vuorelassa Päiväkoti Pikkusiilin pihassa. Mittaustulokset ovat reaaliaikaisesti katsottavissa Ilmatieteen laitoksen sivulta.

Siilinjärven viranomaislautakunta on kokouksessaan 19.11.2019 tarkistanut kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen taksan  sekä maa-ainesten ottamistoiminnan lupia ja valvontaa koskevan taksan. Uudet taksat tulevat voimaan 1.1.2020.

Taksat 1.1.2020 alkaen:
2020 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen taksa
2020 alkaen MAL-taksa

Jätekukon jätevesineuvontahanke ja siirtymäaika kiinteistöjen jätevesien käsittelyjärjestelmien parantamiselle ranta- ja pohjavesialueilla on päättynyt. Jos ranta- tai pohjavesialueella sijaitsevan kiinteistön jätevesienkäsittely ei vielä täytä ympäristönsuojelulain vaatimuksia, tulee kiinteistölle tehdä mahdollisimman pikaisesti jätevesisuunnitelma jätevesien käsittelyn parantamiseksi. Tietoa kunnostuksen etenemisjärjestyksestä löytyy seuraavasta esitteestä.

Jätevesien käsittelyjärjestelmän parantamiselle on mahdollista hakea erityistapauksissa poikkeusta. Poikkeus voidaan myöntää, jos olemassa olevasta jätevesijärjestelmästä ympäristöön aiheutuva kuormitus on vähäinen ja käsittelyjärjestelmän uusiminen on korkeiden kustannusten tai teknisen vaativuuden vuoksi kohtuutonta kiinteistön haltijalle. Poikkeuksen hakemiseksi ota yhteyttä ympäristönsuojeluun.

Vesihuoltotulkin avulla saat ehdotuksen kiinteistöllesi parhaiten soveltuvista ja taloudellisimmista jätevesienkäsittelyvaihtoehdosta. Vesihuoltotulkki toimii jätevesineuvonnan työkaluna, mutta ei korvaa jätevesisuunnitelmaa tai -selvitystä.