Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Rakennuspaikat ja yritysalueet

Siilinjärven kunnalla on tarjolla liiketontteja Siilinjärven kuntakeskuksessa Radantauksella sekä Toivalassa ja Rissalan yrityskylässä. Rakennuspaikkojen hinnat määräytyvät aina neliöhinnan perusteella, joka on yleensä paikasta riippuen 6,00 – 8,00 m2. Rakennuspaikat voidaan vuokrata, jolloin vuosivuokra on 5 % myyntihinnasta. Vuokratonteilla on yleensä lunastusmahdollisuus. 

Rissalan yrityspuisto

Valtatie 9:n (Kuopio-Joensuu) varressa sijaitseva Rissalan Yrityspuisto tarjoaa poikkeuksellisen näkyvyyden ja logistiset yhteydet yrityksille. Vain 4 kilometrin päässä Vuorelan solmukohdasta ja alle 2 kilometrin päässä Rissalan lentokentältä sijaitseva yrityspuisto, on portti sekä kotimaisille, että kansainvälisille markkinoille.

Alueen kysyntä on vahvaa, joten mikäli suunnitelmissasi on sijoittua tänne, suosittelemme varaamaan paikkasi ajoissa.

KPY Novapolis Oy:n Lentokapteeni-kiinteistössä toimivat yritykset nauttivat jo nyt merkittävistä synergiaeduista. Toimisto-, kokous- ja ruokailupalvelut integroituvat saumattomasti yhteen.

Lisäksi suunnitteilla oleva laajennus Lentokapteenin viereen luo uusia mahdollisuuksia tuotantotilojen osalta vahvistaen entisestään alueen palvelutarjontaa ja alueen dynamiikkaa.

Tulevaisuudessa VT 9:n liikennejärjestelyihin suunnitellut parannukset lisäävät alueen houkuttelevuutta, luoden optimaalisen ympäristön monenlaisille yrityksille kasvaa ja menestyä. Myös lentokentän alueella sijaitseva Karjalan Lennosto luo merkittävää turvaa ympäristöön.

Vapaat rakennuspaikat, tutustu tarkemmin Siilinjärven kunnan karttapalvelussa :

KortteliRakennuspaikkaPinta-ala m2 (noin)sähkö ja vesi
7703518100on
73000on
83000on
7704313000on
54000on
66097on
79830on
770515030on
24020on
770712000on

Pyöreälahti

Siilinjärven kunnan sydämessä, elämää sykkivällä Pyöreälahden alueella, yhdistyvät elämä ja yrittäjyys harmonisesti. Vain kivenheiton päässä Vuorelan palveluista ja 2,5 kilometrin säteellä keskustasta, Pyöreälahden alue tarjoaa sujuvat kulkuyhteydet myös julkisilla kulkuneuvoilla – helppous ja saavutettavuus ovat alueen avainsanoja.

Pyöreälahdessa asuminen, työskentely ja vapaa-aika soljuvat saumattomasti ja edullisesti yhteen hybriditonteilla. Olipa toimialasi sitten esimerkiksi parturi-kampaamo, suunnittelu tai konsultointi yrittäminen, Pyöreälahdessa yrityksesi voi kukoistaa häiritsemättä alueen rauhallista asumismiljöötä. Hybriditonteille voidaan rakentaa sekä koti että liiketilaa yritykselle. Lisätietoja hybriditonteista voit lukea täältä.

Pyöreälahti tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden yhdistää työ ja vapaa-aika saumattomasti. Täällä elämä ja yrittäjyys kohtaavat! Eikä lentokentälle ole matkaa kuin viisi kilometriä, jos asiakkaasi ovat ulkomailla asti.

Vapaat rakennuspaikat, tutustu tarkemmin Siilinjärven kunnan karttapalvelussa :

KortteliRakennuspaikkaPinta-ala m2 noinsähkö ja vesi
815012343on
21538on
31615on
41894on
815161552on
71696on
81742on
91486on
101766on
31925on

Tulevaisuuden yritysalue VT 5:n sydämessä – Radantaus

Siilinjärvellä erinomaisten liikenneyhteyksien ja aivan VT 5:n varrella sijaitseva Radantauksen teollisuusalue kehittyy kovaa vauhtia yhdeksi Siilinjärven ja koko Kuopio alueen merkittävimmistä yritysalueista.

Radantauksen alueella on parhaillaan käynnissä esirakentaminen ja peltomaa muokkautuu kiertotalouden avulla merkittäväksi liiketoiminnan kohteeksi.

Merkittäviä kiertotalousmateriaalin toimittajia Radantauksen esirakentamisessa ovat: Yara Siilinjärven tehdas (sivukivet), Lujabetoni Oy (ylijäämäbetoni) sekä Siilinjärven kunta, joka tuo kohteelle purettavat Ahmon- ja Siilinlahden koulut, sekä myöhemmin purettavan terveyskeskuksen ja kunnantalon.

Radantauksen alueen yritystontit ovat yrittäjien käytettävissä vuodesta 2024 aikana – ole nopea, varaa yritykselle hyvä liikepaikka VT 5 varressa.

Vapaat rakennuspaikat, tutustu tarkemmin Siilinjärven kunnan karttapalvelussa:

KortteliRakennuspaikkaPinta-ala m2 noinsähkö ja vesi
351214153
23445
34830
350417760
351516120
211588
33555
351316960
27140
351416150
25016
35976

INNOCUMin yrityskeskus

Yrityskeskus INNOCUM idyllisellä Harjamäen alueella tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön yrityksille. Kiinteistö Oy Isoharja, alueen omistaja ja kehittäjä, on luonut alueesta kukoistavan yrityskeskuksen, jossa toimii lähes 70 yritystä ja yhteisöä, tarjoten työpaikan yli 400 ammattilaiselle ja palvellen päivittäin noin 500 asiakasta.

INNOCUMissa jokainen yritys löytää juuri itselleen sopivan toimitilan, oli tarve sitten pienelle start-upille tai suuremmalle toimijalle. Tilat ovat joustavia, muunneltavia ja yhdisteltäviä – suunniteltu tukemaan yrityksesi kasvua ja menestystä.

INNOCUMin sijainti tarjoaa erinomaiset yhteydet paitsi Siilinjärven ytimeen, myös lähialueille ja kauemmaskin. Tilava pysäköintialue, lämmitystolpalliset autopaikat henkilöstölle ja vierailijoiden maksuttomat pysäköintialueet tekevät saapumisesta vaivatonta. Lisäksi alueella on sähköautojen latauspisteet ja loistava Ravintola Lataamo, jossa nälkä lähtee kaikilta.

INNOCUMissa yhdistyvät työ, hyvinvointi ja yhteisö – tule osaksi tätä elinvoimaista ympäristöä! Tutustu lisää täältä.

Vapaat tontit muilla alueilla

Toivala:

  • Tietäjäntie (KT-6) rakennuspaikka 3, koko noin 4274 m2

Jukola:

  • Jukola KT-3, koko 2967 m2 

Yrittäjä, toimi näin:

Voit selata kaikkia vapaita rakennuspaikkoja tarkemmin Siilinjärven kunnan karttapalvelusta

Rakennuspaikkojen hyvän kysynnän johdosta yrityksille suositellaan rakennuspaikkojen varausta, joka on voimassa 12 kuukautta varauksesta. Varaus mahdollistaa kohteella mm. rahoituksen suunnittelun, investoinnin suunnittelun, myös rakennuslupa voidaan jättää kunnan rakennuslupaviranomaiselle, jne.    

On huomioitavaa, että rakennuslupa myönnetään joko kauppakirjaa tai vuokrasopimusta vastaan.  

Rakennuslupaa haettaessa, on Siilinjärven rakennuslupaviranomaisen kanssa hyvä keskustella jo rakentamisen suunnitteluvaiheessa, jotta asiat etenevät yrityksen tulokulmalta hyvin ja sujuvasti.  

Rakennuspaikkojen ja yritysalueiden asema- ja yleiskaavat ohjaavat sekä rakentamisen ulkoista kuvaa että toimialojen soveltuvuutta alueille. Tämä on tärkeä huomioida sijoittumista ja rakentamista suunnitellessa.   

Siilinjärven kuntaan kannattaa olla myös silloinkin yhteydessä, jos olemassa olevaa rakennuspaikkaa ei vielä ole kaavoitettuna kunnan maanomistuksessa. Tai jos alue on kaavoitettu, muttei esirakentamista ole vielä mitenkään tehty, kannattaa olla yhteydessä kuntaan. Pyrimme yhdessä yrityksien ja yrittäjien kanssa etsimään ratkaisuja sijoittumiselle. 

Ota rohkeasti yhteyttä, niin jutellaan lisää!

elinkeinopäällikkö Pekka Turunen 044 740 1130 pekka.turunen@siilinjarvi.fi