Hyppää sisältöön
90% 95% 100% 110% 120% Tekstin koko
Takaisin etusivulle

Rakennuspaikat ja yritysalueet

Siilinjärven kunnalla on olemassa olevia rakennuspaikkoja sekä Etelä-Siilinjärvellä, että Siilinjärven keskustan tuntumassa. Niiden neliömetrihinnat vaihtelevat alueittain 4,00 – 8,00 euron välillä silloin kun ne lunastetaan omaksi. Ne voidaan myös vuokrata, jolloin vuosivuokra on 5 % myyntihinnasta. Vuokratonteilla on aina pääsääntöisesti lunastusmahdollisuus.

Rakennuspaikkojen hyvän kysynnän johdosta yrityksille suositellaan rakennuspaikkojen varausta, silloin kun investointi tai rakentaminen toteutetaan tulevan 12 kuukauden aikana. Tällöin varattu rakennuspaikka on seuraavat 12 kuukautta varattu yritykselle ja varauksen aikana varaaja voi mm. varmentaa/ järjestää rahoituksen, aloittaa suunnittelut sekä rakennuslupa voidaan jättää vireille. On huomioitavaa että rakennuslupa myönnetään joko kauppakirjaa tai vuokrasopimusta vastaan.

Rakennuspaikkojen ja yritysalueiden asema- ja yleiskaavat ohjaavat sekä rakentamisen ulkoista kuvaa, että toimialajoen soveltuvuutta alueille. Tämä on tärkeä huomioida sijoittumista ja rakentamista suunnitellessa. Asemakaavoitetuille alueille sijoittuminen ja rakentaminen ovat mahdollista monesti 12 kuukauden sisällä.

Siilinjärven kuntaan kannattaa olla myös silloinkin yhteydessä, jos olemassa olevaa rakennuspaikkaa ei vielä ole kaavoitettuna kunnan maanomistuksessa. Tai jos alue on kaavoitettu, muttei esirakentamista ole vielä mitenkään tehty. Pyrimme yhdessä yrityksien ja yrittäjien kanssa etsimään ratkaisuja sijoittumiselle.

Liiketontteja on tarjolla Siilinjärven ja Vuorelan taajamissa. Tonttien hinnat määräytyvät sijainnin, käyttötarkoituksen ja rakennusoikeuden perusteella. Vuosivuokra on 8 % myyntihinnasta.