Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Rakennuspaikat ja yritysalueet

Siilinjärven kunnalla on tarjolla liiketontteja Siilinjärven kuntakeskuksessa Radantauksella sekä Toivalassa ja Rissalan yrityskylässä. Rakennuspaikkojen hinnat määräytyvät aina neliöhinnan perusteella, joka on yleensä paikasta riippuen 6,00 – 8,00 m2. Rakennuspaikat voidaan vuokrata, jolloin vuosivuokra on 5 % myyntihinnasta. Vuokratonteilla on yleensä lunastusmahdollisuus. 

Tällä hetkellä tarjolla ovat mm. seuraavat rakennuspaikat: 

Pyöreälahti

 • Hybriditontit (kaavamerkintä AL-8) 6 kpl (hinta 8,00 €/ m2) 
 • TA-5 teollisuustontit 4 kpl
 • Jos hybriditontille ei mahdu yritystä voidaan yritys sijoittaa kohteelle TA-5 (6,00 €/ m2 hinta)

   Hybriditonteille voidaan rakentaa sekä koti että liiketilaa yritykselle. Lisätietoja hybriditonteista voit lukea täältä.

   Toivala:

   • Tietäjäntie (KT-6) rakennuspaikka 3, koko noin 4274 m2

   Rissalan yrityspuisto:

   • Kortteli 7707 TA-5, koko noin 12019 m2 
   • Kortteli 7703 KT-6, koko noin 3124 m2 
   • KT-6, rakennuspaikat 5,6,7:
   • rakennuspaikka 5 koko noin 10579 m2 
   • rakennuspaikka 6 koko noin 6097 m2 
   • rakennuspaikka 7 koko noin 8800 m2 

   Jukola:

   • Jukola KT-3, koko 2967 m2 

   Kaikkia vapaita rakennuspaikkoja voi selata Siilinjärven kunnan karttapalvelusta

   Radantauksen alue tulevaisuuden liikepaikka VT 5:n varrella 

   Radantauksen aluekokonaisuus on Siilinjärven kuntakeskuksesta noin 2 km pohjoiseen oleva yritysalue VT 5 varrella. Alue on yrittäjille ja elinkeinolle kehitettävä kiertotalousalue, jota esirakennetaan kiertotalousmateriaalilla kestävästi ja päämäärähakuisesti tulevaisuuden liiketoiminnalle.  

   Alueelle on tehty esirakentamissuunnitelmat Afry Oy toimesta ja aluetta viedään eteenpäin Maanrakennus V. Inola Oy ja Sipti Oy kanssa vuoden 2023 aikana.   

   Merkittäviä kiertotalousmateriaalin toimittajia Radantauksen esirakentamisessa ovat: Yara Siilinjärven tehdas (sivukivet), Lujabetoni Oy (ylijäämäbetoni) sekä Siilinjärven kunta, joka tuo kohteelle vuonna 2023 purettavat Ahmon- ja Siilinlahden koulut, vuonna 2024 terveyskeskuksen sekä vuonna 2025 kunnantalon. 

   Vuoden 2023 alkaneen esirakentamisen osalta Radantauksen alueen yritystontit ovat yrittäjien käytettävissä vuodesta 2024 aikana – ole nopea, varaa yritykselle hyvä liikepaikka VT 5 varressa. 

   Yrittäjä, toimi näin:

   Rakennuspaikkojen hyvän kysynnän johdosta yrityksille suositellaan rakennuspaikkojen varausta, joka on voimassa 12 kuukautta varauksesta. Varaus mahdollistaa kohteella mm. rahoituksen suunnittelun, investoinnin suunnittelun, myös rakennuslupa voidaan jättää kunnan rakennuslupaviranomaiselle, jne.    

   On huomioitavaa, että rakennuslupa myönnetään joko kauppakirjaa tai vuokrasopimusta vastaan.  

   Rakennuslupaa haettaessa, on Siilinjärven rakennuslupaviranomaisen kanssa hyvä keskustella jo rakentamisen suunnitteluvaiheessa, jotta asiat etenevät yrityksen tulokulmalta hyvin ja sujuvasti.  

   Rakennuspaikkojen ja yritysalueiden asema- ja yleiskaavat ohjaavat sekä rakentamisen ulkoista kuvaa että toimialojen soveltuvuutta alueille. Tämä on tärkeä huomioida sijoittumista ja rakentamista suunnitellessa.   

   Siilinjärven kuntaan kannattaa olla myös silloinkin yhteydessä, jos olemassa olevaa rakennuspaikkaa ei vielä ole kaavoitettuna kunnan maanomistuksessa. Tai jos alue on kaavoitettu, muttei esirakentamista ole vielä mitenkään tehty, kannattaa olla yhteydessä kuntaan. Pyrimme yhdessä yrityksien ja yrittäjien kanssa etsimään ratkaisuja sijoittumiselle. 

   elinkeinopäällikkö Pekka Turunen 044 740 1130 pekka.turunen@siilinjarvi.fi