Hyppää sisältöön
Takaisin etusivulle

Rakennuspaikat ja yritysalueet

Siilinjärven kunnalla on olemassa olevia rakennuspaikkoja sekä Etelä-Siilinjärvellä, että Siilinjärven keskustan tuntumassa. Niiden neliömetrihinnat vaihtelevat alueittain 5 eurosta ylöspäin silloin, kun ne lunastetaan omaksi. Ne voidaan myös vuokrata, jolloin vuosivuokra on 5 % myyntihinnasta. Vuokratonteilla on aina pääsääntöisesti lunastusmahdollisuus.

Vapaita rakennuspaikkoja voi selata Siilinjärven kunnan karttapalvelusta.

Rakennuspaikkojen hyvän kysynnän johdosta yrityksille suositellaan rakennuspaikkojen varausta, silloin kun investointi tai rakentaminen toteutetaan tulevan 12 kuukauden aikana. Tällöin varattu rakennuspaikka on seuraavat 12 kuukautta varattu yritykselle. Varauksen aikana varaaja voi mm. varmentaa/ järjestää rahoituksen, aloittaa suunnittelut sekä rakennuslupa voidaan jättää vireille. On huomioitavaa, että rakennuslupa myönnetään joko kauppakirjaa tai vuokrasopimusta vastaan.

Rakennuspaikkojen ja yritysalueiden asema- ja yleiskaavat ohjaavat sekä rakentamisen ulkoista kuvaa, että toimialojen soveltuvuutta alueille. Tämä on tärkeä huomioida sijoittumista ja rakentamista suunnitellessa. Asemakaavoitetuille alueille sijoittuminen ja rakentaminen ovat mahdollista monesti 12 kuukauden aikana.

Siilinjärven kuntaan kannattaa olla myös silloinkin yhteydessä, jos olemassa olevaa rakennuspaikkaa ei vielä ole kaavoitettuna kunnan maanomistuksessa. Tai jos alue on kaavoitettu, muttei esirakentamista ole vielä mitenkään tehty, kannattaa olla yhteydessä kuntaan. Pyrimme yhdessä yrityksien ja yrittäjien kanssa etsimään ratkaisuja sijoittumiselle.

Liiketontteja on tarjolla Siilinjärven ja Vuorelan taajamissa. Tonttien hinnat määräytyvät sijainnin, käyttötarkoituksen ja rakennusoikeuden perusteella.

elinkeinopäällikkö Pekka Turunen 0447401130 pekka.turunen@siilinjarvi.fi